België - 1 december 2016 - Aandelen
door FRANCIS MUYSHONDT

Wat met Connect Group?

Connect Group is een microcap op de Beurs van Brussel die nauwelijks een marktkapitalisatie heeft van €20 miljoen. Sinds begin dit jaar is het wel verdubbeld in waarde. Een verbeterde financiële situatie en wat speculatie zorgden voor een explosieve cocktail. En wat nu?

Connect Group, assembleerder voor de (tech)industrie, behoort op Euronext Brussel tot de beste aandelen van 2016. In januari schommelde het nog rond €0,35 à €0,40 toen de financiële situatie van het bedrijf er niet al te rooskleurig uitzag. Een kapitaalverhoging tegen €0,30 per aandeel (die €5 miljoen in het laatje bracht), de aanhoudende aankopen van hoofdaandeelhouder Huub Baren en de terugkeer naar winstgevendheid zorgden evenwel voor een heropleving. Het aandeel noteert vandaag tegen €0,75 en toetste eerder al €0,81 aan.

Eigenlijk is het bedrijf sinds begin dit jaar eigenlijk vervijfvoudigd. In januari stonden er zo’n 10,3 miljoen aandelen uit, goed voor een marktkapitalisatie van €3,9 miljoen (koers van €0,38). In april kwamen er 16,464 miljoen nieuwe aandelen bij waardoor er vandaag 26,754 miljoen aandelen uitstaan. Vermenigvuldig dit met de huidige koers van €0,75 en dan bekomt men een beurskap van €20 miljoen.

connect2

Honger van Baren niet te stillen

Huub Baren had verschillende jaren een participatie van 21% in het bedrijf. Maar begin december 2015 startte hij zijn versnelde intrede via zijn ander bedrijf IPTE Factory Automation (ook een assembleerder). Hij begon traag met een aankoop van 158.000 stuks tegen €0,6. Eind maart kocht hij 600.000 stuks van de Limburgse Conversie Maatschappij (LCM) tegen dezelfde prijs.

Daarna nam hij deel aan de kapitaalverhoging van april en kocht hij 5,5 miljoen stuks tegen €0,30. Ja, u leest de prijs goed. In juni kocht hij eens 210.000 stuks en daarna 3,3 miljoen telkens tegen €0,60. Daarna kocht hij geleidelijk aandelen op de beurs op waardoor hij vandaag iets meer dan 48% van de groep in handen heeft (goed voor een kleine 13 miljoen aandelen). Hij is niet alleen want investeringsmaatschappij QuaeroQ bezit 8,2 miljoen aandelen of 30,7% van het bedrijf.

Voor de kleine 10 miljoen aandelen die hij sinds december 2015 kocht, legde Huub Baren gemiddeld zo’n €0,45 per aandeel op tafel. De ondernemer zit dus al op een mooie theoretische meerwaarde.

Cijfers aan beterhand

De cijfers van Connect Group zijn ook aan de beterhand. Tijdens de eerste negen maanden van het jaar kwam de EBITDA uit op €4,37 miljoen tegenover €0,29 miljoen voor dezelfde periode een jaar eerder. En dit bij een omzet die slechts met 3,3% toenam tot €88,2 miljoen. Het verlies van ASML als klant woog wel op de omzetontwikkeling. Netto bleef er zonder uitzonderlijke kosten €1,811 miljoen over tegenover een verlies van €2,614 miljoen in de eerste negen maanden van 2015.

De stempel die Baren drukt op de bedrijfsvoering lijken dus hun vruchten af te werpen. Ook het orderboekje zag er niettegenstaande het wegvallen van ASML goed uit. Op 30 september zaten er bestellingen in ter waarde van €82,9 miljoen tegenover €78,5 miljoen op 30 juni.

Wat nu?

Topman Huub Baren heeft al laten weten zijn belang verder te willen opdrijven. Hij zal dus de koers de komende maanden blijven ondersteunen want bij elke terugval is de kans groot dat hij weer aan het kopen slaat. Uiteindelijk zou hij willen Connect Group laten samensmelten met zijn andere groep IPTE en zo een groep creëren met een omzet van €250 miljoen.

Als u gelooft in de kunde van Huub Baren, en de verdere verbetering van de cijfers, dan zit er muziek in het aandeel maar weet dat het zeer speculatief is. Het kan de komende weken zonder reden zomaar weer terugvallen naar €0,6 zoals enkele weken geleden. Het is trouwens ook moeilijk te kopen omdat er weinig handel is (zie hieronder). De voorbije 7 handelsdagen werden er nooit meer dan 30.000 stuks verhandeld. Wij bij BeursBrink zetten het alvast op onze radar.

connect1

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.