België - 27 oktober 2016 - Aandelen
door FRANCIS MUYSHONDT

Alle transacties op Euronext bekijken

Na informatie over shorttransacties willen we u ook wijzen op een andere site waar u interessante koersinformatie kunt vinden. Zo kunt u op de website van Euronext een chronologisch overzicht krijgen van alle transacties van de dag. Een handige tool om uw eigen transacties terug te vinden of te zien hoe de handelsdag is verlopen 

De website van Euronext is niet de meest overzichtelijke die er bestaat. Het is dan ook niet altijd eenvoudig er de nodige informatie op terug te vinden. Interessant is dat u er voor elk aandeel genoteerd op Euronext (zowel Brussel als Amsterdam) alle transacties tot in de detail kunt terugvinden. U kunt tevens teruggaan in de tijd.

Het enige wat u moet doen is op de openingspagina rechtsboven in het vakje ‘search’ de naam of de ticker van het aandeel ingeven. Daarna volstaat het om op de naam van het aandeel te klikken. U krijgt dan in eerste instantie een grafiek van de voorbije 5 dagen en het orderboek te zien.

Boven de grafiek kunt u ‘View Data’ aanvinken waardoor u alle transacties van de dag in chronologische volgorde krijgt voorgeschoteld. U kunt ook teruggaan naar de vorige beursdag. Klikt u op ‘Historical’ in plaats van ‘Intraday’ krijgt u de koersgegevens uit het verleden te zien.

euronext

Zoals u hierboven kunt zien, krijgt u alle transacties op een rijtje met het tijdstip, de prijs, het aantal aandelen en het type. Dit laatste is meestal exchange continous, wat staat voor doorlopende handel maar het kan ook ‘Auction’ zijn voor transacties die tijdens de openings- of sluitingsprocedure plaatsvonden.

Aan de hand van deze tool kunt u uw eigen transacties terugvinden, kijken of er grote koop- of verkooporders zijn geplaatst, of er blokorders zijn gepasseerd en hoe de handel gedurende de handelsdag is verlopen.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.