Americas - 23 augustus 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street terughoudend richting opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken dinsdag terughoudend te beginnen aan de handelsdag. Futures op de S&P 500 index noteren richting de openingsbel 0,1 procent in het groen.

Maandag waren beleggers op Wall Street in mineur en eindigden de beurzen fors lager. Recessieangst in combinatie met onduidelijkheid over de volgende renteverhoging van de Federal Reserve beheerst momenteel de stemming.

“We zien een nieuwe verkoopgolf in de aandelenmarkten omdat het voor beleggers steeds meer duidelijk wordt dat de hoge inflatie niet zomaar verdwijnt”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“De inflatie blijft vermoedelijk voor langere tijd verankerd”, aldus de marktkenner. Eind deze week verschijnen belangrijke PCE-inflatiecijfers. De Fed neemt deze data mee bij het bepalen van zijn rentebeleid.

Donderdag begint de driedaagse bijeenkomst voor centrale banken in Jackson Hole, Wyoming. Beleggers zijn vooral benieuwd wat Fed-voorzitter Jerome Powell zal zeggen in zijn toespraak vrijdag.

“We verwachten dat de opmerkingen van Powell zich zullen concentreren op de aanhoudende inzet van de Fed om de prijsstabiliteit te herstellen”, zeiden economen van Nomura in een vooruitblik.

De Japanse zakenbank denkt niet dat Powell zal hinten op specifieke beleidsacties voor de rentevergadering in september. De markt rekent momenteel met een kleine meerderheid op een renteverhoging van 75 punten in september.

De Amerikaanse tienjaarsrente stijgt dinsdag naar 3,04 procent, terwijl de tweejarige variant is opgelopen naar 3,34 procent.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex over augustus en de verkopen van nieuwe woningen over juli.

WTI-olie kost dinsdag 91 dollar per vat en is daarmee een procent duurder dan maandag. De Amerikaanse gasprijs stijgt bijna 6 procent, terwijl die in Europa dinsdag zijn teruggevallen van een recordniveau.

Aslam noemt het zorgwekkend dat nog steeds niet duidelijk is of de energieprijzen gepiekt hebben. Als dit niet het geval is, zal de inflatie hierdoor verder oplopen, aldus de marktanalist.

De euro/dollar handelt richting de openingsbel in New York op 0,9921.

Bedrijfsnieuws

Retailer Macy’s opende vanmiddag de boeken. De winst en omzet bleken boven verwachting in het tweede kwartaal, en dat stemde beleggers tevreden. Het aandeel stijgt voorbeurs dan ook 1,5 procent ondanks dat de warenhuisketen de outlook voor heel dit jaar verlaagde.

Videovergaderdienst Zoom deed dit maandagavond. Het bedrijf behaalde in het tweede kwartaal een fors lagere winst en verlaagde de outlook voor heel het jaar. Het aandeel lijkt dinsdag 11 procent lager te gaan openen.

Intel investeert samen met Brookfield Asset Management 30 miljard dollar in de bouw van twee chipfabrieken in Arizona. Intel stijgt voorbeurs een half procent.

Beleggers kijken ook naar Tesla, dat ergens deze week zijn aangekondigde aandelensplitsing doorvoert. Verder heeft CEO Elon Musk Twitter-oprichter Jack Dorsey laten dagvaarden in verband met de rechtszaak die de twee bedrijven uitvechten over de overname van Twitter door Musk. Tesla stijgt voorbeurs een half procent en Twitter levert 4 procent in.

Slotstanden

De S&P 500 daalde maandag 2,1 procent op 4.137,99 punten, de Dow Jones index verloor 1,9 procent en sloot op 33.063,61 punten en de Nasdaq leverde 2,6 procent in tot 12.381,57 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.