Americas - 13 september 2022 - Aandelen

Wall Street richting rode opening na teleurstellende inflatiecijfers

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een lagere opening tegemoet na teleurstellende inflatiecijfers. Futures op de S&P 500 index noteren richting de openingsbel 0,7 procent in het rood.

De markt keek vandaag vooral uit naar de Amerikaanse inflatie in augustus. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten stegen 0,1 procent op maandbasis, terwijl de inflatie op jaarbasis uitkwam op 8,3 procent. De kerninflatie noteerde op jaarbasis op 6,3 procent.

In juli stegen de Amerikaanse consumentenprijzen op jaarbasis met 8,5 procent en kwam de kerninflatie uit op 5,9 procent.

Voor augustus werd gerekend op een inflatie op jaarbasis van 8,0 procent en een kerninflatie van 6,0 procent, terwijl op maandbasis een kleine daling werd voorspeld.

“De Amerikaanse inflatiecijfers hebben bevestigd dat de inflatie in de VS nog steeds oploopt. Dit heeft de situatie een stuk moeilijker gemaakt voor de Federal Reserve, die zijn best heeft gedaan om de inflatie in te perken”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Volgens hem lijkt de aanpak van de Fed nog niet voldoende effectief.

“Dit zal een punt van zorg zijn voor veel handelaren”, aldus Aslam.

Voorafgaand aan de inflatiecijfers uit de VS schatte de markt de kans op een renteverhoging van 75 basispunten op 86 procent. Na de inflatiecijfers is de kans gestegen naar 90 procent.

Eerder vanmiddag werd al bekend dat het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf in augustus is verbeterd.

De olieprijs stijgt 1,5 procent. De OPEC bracht geen wijzigingen aan voor de verwachte groei van de vraag naar olie in zijn nieuwe maandrapport.

De euro/dollar handelt dinsdagmiddag op 1,0070, tegen 1,0170 voorafgaand aan de inflatiecijfers. De Amerikaanse tienjaarsrente is omhoog geschoten naar 3,43 procent.

Bedrijfsnieuws

Oracle stijgt voorbeurs een half procent. Maandagavond opende het softwarebedrijf de boeken. De omzet kwam afgelopen kwartaal boven verwachting uit, hoewel Oracle wel last had van de sterke dollar.

Aandelen Peloton dalen ruim 3 procent in de voorbeurshandel. Medeoprichter John Foley en andere bestuurders vertrekken bij het bedrijf dat fitnessapparatuur maakt en kampt met stevige verliezen nu het positieve effect van de coronapandemie is uitgewerkt.

Twitter houdt dinsdag zijn aandeelhoudersvergadering, waar naar verwachting de overname door Elon Musk wordt goedgekeurd, volgens de Wall Street Journal. Twitter en Musk zijn momenteel verwikkeld in een juridische strijd over de overname van 44 miljard dollar. Twitter daalt voorbeurs licht.

Slotstanden

De S&P 500 steeg maandag 1,1 procent op 4.110,41 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent tot 32.381,34 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent in de plus bij een stand van 12.266,41 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.