Americas - 15 oktober 2019 - Beursbrink

Wall Street richting hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

“Maandag waren er gemengde berichten ten aanzien van het handelsakkoord tussen de VS en China, waardoor beleggers niet wisten welke versie ze moesten geloven van de discussies die vorige week plaatsvonden”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. “Vanochtend bevestigde Beijing dat de verklaring van de VS over een gedeeltelijke handelsovereenkomst juist is, wat het vertrouwen in het proces heeft hersteld”, vervolgde Madden.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,4 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

Beleggers blijven aandacht besteden aan Brexit. “Van Britse zijde zal later deze week een nieuw plan worden gepresenteerd, terwijl Brussel openstaat voor nieuwe suggesties, zodat beleggers voorzichtig optimistisch zijn”, stelde Madden.

De Amerikaanse macro-economische agenda is dinsdag zeer bescheiden gevuld. De Empire State index steeg van een stand van 2,0 in september naar 4,0 in oktober.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 53,38 dollar, terwijl een december-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 59,27 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1007. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1023 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het terugtrekken van verschillende bedrijven uit het Libra-project van Facebook gebeurde uit vrees voor de toezichthouder. Dit zei minister van Financiën Steven Mnuchin dinsdag in gesprek met zakenzender CNBC. Naar eigen zeggen is de minister heel duidelijk tegen Facebook geweest dat als het project niet aan de eisen voor onder meer witwascontrole voldoet, de toezichthouder actie zal ondernemen.

United Health zag de resultaten in het derde kwartaal stijgen en boekte meer winst dan analisten hadden voorzien. Daarbij besloot het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern de winstraming voor heel dit jaar opwaarts bij te stellen. Het aandeel lijkt 1,6 procent hoger te openen.

Johnson & Johnson presteerde in het derde kwartaal van dit jaar, net als in het tweede kwartaal, beter dan verwacht en verhoogde de omzetverwachting voor het lopende boekjaar. Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nu op een omzetgroei die tussen de 4,5 procent en 5,0 procent uitkomt, tegen eerder 3,2 procent tot 3,7 procent. Het bedrijf uit New Brunswick verhoogde de guidance ook al bij de cijfers over het tweede kwartaal. Daarvoor ging het nog uit van een stijging tussen de 2,5 en 3,5 procent.

JPMorgan Chase boekte in het derde kwartaal van dit jaar hogere inkomsten en meer winst. De netto-inkomsten in het derde kwartaal bedroegen 30,1 miljard dollar, ofwel een stijging van 8 procent tegenover een jaar eerder. De nettowinst steeg ook 8 procent tot 9,1 miljard dollar, ofwel 2,68 dollar per aandeel. Analisten gepolst door FactSet rekenden op 2,45 dollar winst per aandeel.

BlackRock zag de winst in het derde kwartaal teruglopen, hoewel minder sterk dan gevreesd. Op jaarbasis daalde de winst met 8 procent naar 1,12 miljard dollar. Per aandeel was dit goed voor 7,15 dollar, tegenover 7,45 dollar een jaar eerder. Analisten gepolst door FactSet rekenden op een afname tot 6,92 dollar per aandeel.

Goldman Sachs zag in het derde kwartaal van 2019 de winst iets harder dalen dan verwacht. De winst per aandeel zakte op jaarbasis van 6,28 naar 4,79 dollar. Dat was minder dan de 4,81 dollar waarop analisten geraadpleegd door FactSet rekenden. CEO David Solomon zei dat de kwartaalresultaten de onderliggende kracht van de bank onderstreepten.

Wells Fargo heeft in het derde kwartaal van 2019 minder winst geboekt dan over dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de inkomsten fractioneel stegen. De nettowinst daalde van 6,01 miljard dollar naar 4,61 miljard dollar. Per aandeel was dit een daling op jaarbasis van 1,13 dollar naar 0,92 dollar. De winst was beduidend lager dan de 1,24 dollar winst per aandeel die analisten vooraf gemiddeld voorspelden.

Citigroup boekte in het derde kwartaal van 2019 meer winst dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar, of 2,07 dollar per aandeel, op een omzet van 18,6 miljard dollar. Dit is 6 procent meer dan de 4,6 miljard dollar winst in het derde kwartaal van 2018. “We blijven op weg om 60 miljard dollar aan kapitaal terug te laten terug te laten vloeien naar de aandeelhouder in de jaren 2018 tot en met 2020”, zei CEO  Michael Corbat in een toelichting.

Het aandeel Harley-Davidson is maandag onder druk komen te staan nadat The Wall Street Journal meldde dat de fabrikant de productie van elektrische motoren heeft stilgelegd nadat er een probleem is ontdekt met het oplaadsysteem. Juist de elektrische motorfiets zou voor Harley-Davidson een belangrijke troef zijn om een nieuwe generatie klanten aan zich te binden.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot maandag 0,1 procent lager op 26.787,36 punten en de S&P 500 index eindigde ook 0,1 procent lager op 2.966,15 punten. Techindex Nasdaq moest ook 0,1 procent prijsgeven.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel