Americas - 21 juni 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street optimistisch na lang weekend

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteren de futures op de S&P 500 1,6 procent hoger.

Beleggers zijn positief gestemd na een lang weekend. Dit is volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade vooral te danken aan koopjesjagers, al waarschuwt hij voor het gevaar dat dit niet meer is dan een zogeheten dead cat bounce.

Maandag werd in New York niet gehandeld vanwege Juneteenth. Vorige week verloren de indexen op Wall Street flink terrein als gevolg van de rente- en recessievrees.

De Amerikaanse president Joe Biden zei maandag dat een recessie “niet onafwendbaar is”. Volgens economen van Goldman Sachs is de kans op een recessie in de VS in het komende jaar toegenomen van 15 naar 30 procent.

James Bullard van de Federal Reserve verwacht dat de economie in de Verenigde Staten de komende maanden verder zal groeien.

“James Bullard zei gisteren dat de Amerikaanse economie niet gaat krimpen en sterker zal groeien dan de marktverwachtingen. Feit blijft dat de Amerikaanse economie in termen van haar bbp slechts één raming verwijderd is van een recessie”, aldus Aslam. Daarnaast is nog altijd onduidelijk wanneer de inflatie in de VS zal pieken, “en dit is nog zorgwekkender voor beleggers en handelaren.”

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor de Chicago Fed index en de bestaande woningverkopen, beide over de maand mei.

De Chicago Fed index was in mei nog maar net positief, met een stand van +0,01. In april noteerde de index op +0,40.

De euro/dollar noteert dinsdagmiddag op 1,0560. WTI-olie kost bijna 112 dollar. De Amerikaanse tienjaarsrente stijgt licht, naar 3,28 procent.

Bedrijfsnieuws

Huizenbouwer Lennar wist in het tweede kwartaal de verwachtingen te verslaan, maar ziet de vraag in het lopende derde kwartaal vertragen. De snel stijgende rente en inflatie maken dat veel huizenkopers een pas op de plaats maken en nog eens goed nadenken voor ze een nieuw huis kopen, aldus CEO Stuart Miller van Lennar. Het aandeel lijkt 3 procent hoger te gaan openen.

JetBlue heeft het bod op sectorgenoot Spirit Airlines verhoogd van 31,50 naar 33,50 dollar per aandeel. JetBlue stijgt voorbeurs 1,5 procent en Spirit zelfs 9 procent.

Voedselproducent Mondelez International neemt Clif Bar over voor tenminste 2,9 miljard dollar. Mondelez lijkt dinsdag ruim een procent hoger te gaan openen.

Kellogg splitst een deel van het bedrijf af. Dat maakte de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant dinsdag bekend. Het betreft een afsplitsing van de graan- en plantaardige producten in Canada, de VS en de Caraïben. Deze activiteiten zijn samen goed voor 20 procent van de groepsomzet. Kellogg wil sneller groeien en richt daarom meer en meer op snacks. Het aandeel gaat dinsdag een 6,5 procent hogere opening tegemoet.

Slotstanden vrijdag

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 won 0,2 procent op 3.674,84 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent op 29.888,78 punten en Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 10.798,35 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.