Americas - 19 september 2022 - Aandelen

Wall Street koerst af op licht lager slot

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden maandag licht lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.870,09 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 30.804,99 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 11.437,48 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten daalden maandag in een week waarin het de verwachting is dat de Federal Reserve de rente met nog eens 75 basispunten zal verhogen in een poging de inflatie te beteugelen.

Ook Citi verwacht de de Amerikaanse centrale bank de rente met 75 basispunten zal verhogen en zei dat een verhoging van 100 basispunten mogelijk maar niet waarschijnlijk is.

“Een verrassend sterke verhoging van 100 basispunten zou een manier zijn om een sterke, agressieve boodschap af te geven, maar we denken dat de meeste Fed-functionarissen de potentiële kosten zwaarder zullen laten wegen dan de voordelen”, zei Citi.

De euro/dollar noteerde op 1,0010. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9987 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0015 op de borden.

De Amerikaanse tienjaarsrente kwam voor het eerst sinds 2011 weer boven de 3,5 procent uit. Inmiddels staat de rente op 3,478 procent.

Olie noteerde maandag tot 0,7 procent hoger.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS woningbouw- en bouwvergunningsdata geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 0,9 procent, na mediaberichten dat de producent van elektrische auto’s van plan is om de de verkoop elk jaar te verdubbelen.

Het Pentagon intensiveert zijn inspanningen om Amerikaanse defensiebedrijven los te koppelen van aanvoerketens vanuit China, zegt het Amerikaanse ministerie van defensie. Het ministerie gebruikt nu kunstmatige intelligentie om beter te kunnen beoordelen of onderdelen van vliegtuigen, elektronica en grondstoffen afkomstig uit China zijn. Het aandeel Lockheed Martin noteerde vlak.

Verkopers van meubels en huishoudelijke spullen hebben last van een terugval in de huizenverkopen in de Verenigde Staten. Dit laat zien hoe stijgende renteniveaus de economie kunnen afkoelen.  Het aandeel Home Depot verloor de afgelopen maand zo’n 15 procent aan waarde en noteerde maandag 1,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.