Americas - 24 juni 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,7 procent in het groen. De Nasdaq opent vermoedelijk 0,8 procent hoger.

Daarmee blijven de Amerikaanse aandelenmarkten in de opwaartse trend, nadat Fed-voorzitter Powell donderdag voor het Huis van Afgevaardigden, in tegenstelling tot een dag eerder, nu wel het woord “onvoorwaardelijk” in de mond nam toen hem gevraagd werd naar de inzet van de Fed bij het bestrijden van de inflatie.

Krishna Guha van Evercore ISI  benadrukte dat Powell het woord “onvoorwaardelijk” woensdag niet gebruikte, toen hij een verklaring aflegde in de Senaat. En dat terwijl het woord wel terugkomt in het rapport van de Fed dat naar het Congres is gestuurd als onderdeel van Powells getuigenis.

Volgens Guha impliceert “onvoorwaardelijk” dat de Fed bereid is om een hogere werkloosheid te accepteren, en ook een recessie, om de inflatie terug te dringen. Omdat Powell het woord woensdag niet in de mond nam, leek hij toen minder hawkish dan verwacht, volgens de marktkenner.

“Het is een duidelijk signaal dat de Fed de markt niet meer per definitie ondersteunt”, voegde marktanalist Anthony Saglimbene van Ameriprise Financial toe. “Ik denk dat de Fed geen bezwaar ziet in het vertragen van de groei met een oppervlakkige recessie tot gevolg.”

Saglimbene voorziet dat er voor aandelen dan ook een zware zomer in het verschiet ligt, met weinig reden voor beleggers om ‘bullish’ te worden totdat er meer duidelijkheid is over de richting van de Amerikaanse inflatie.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd: de nieuwe woningverkopen van mei en het consumentenvertrouwen in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,0535. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0524 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0523 op de borden.

Olie werd vrijdag tot 1,3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

FedEx noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger. De Amerikaanse pakketbezorger heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald, maar de resultaten waren wel licht onder verwachting.

Merck zet de overname van biotechbedrijf Seagan door, melden bronnen bekend met de situatie. Het zou naar verluidt één van de grootste overnames van het jaar kunnen worden. Merck daalde voorbeurs 0,3 procent.

Bed Bath & Beyond steeg 0,4 procent. Het bedrijf verkort de winkeluren en zet de airconditioning lager om kosten te bespraken, zo blijkt uit een rapport van analisten van Bank of America.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,0 procent hoger op 3.795,73 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 30.677,36 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,6 procent tot 11.232,19 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.