Americas - 7 oktober 2021 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee de woensdag tegen het einde van de handelsdag ingezette opwaartse trend voort, na een pas op de plaats van de tienjaarsrente.

De markt haalt donderdag steun uit berichten dat de Democraten en Republikeinen dicht bij een akkoord zijn over verlenging van het schuldenplafond tot december.

“Een intensivering van de risico’s is afgewend”, zei Mizuho Bank, die daarmee niet alleen refereert aan een mogelijk akkoord over een verlenging van het schuldenplafond in de VS, maar ook naar de verzekering van Rusland en Washington dat ze de energievoorziening kunnen garanderen om mondiale tekorten het hoofd te bieden, die de wereldwijde economische groei dreigt te vertragen.

Volgens analist Frank Cappelleri van Instinet volgden de meest grote stijgingen op de aandelenmarkt dit jaar na een aanzienlijke daling. De analist zei dat het hem niet zou verbazen als we in het laatste kwartaal van dit jaar nog meer volatiliteit zullen zien.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 38.000 aanvragen, waarmee het totaal uitkwam op 326.000, terwijl de markt rekende op 345.000 aanvragen.

Later op de dag staat het consumentenkrediet in augustus geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1556. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1554 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1556 op de borden.

Olie noteerde tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Levi Strauss noteerde voorbeurs 4,9 procent hoger, nadat de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant over het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet boekte en tevens de winstverwachting voor het hele boekjaar verhoogde.

Conagra steeg voorbeurs 1,7 procent, nadat de Amerikaanse producent van verpakt voedsel beter dan verwachte resultaten publiceerde.

Costco heeft de omzet in september met bijna 16 procent zien stijgen. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Rocket Lab steeg voorbeurs 7,9 procent, na aankondiging van een NASA-deal, waarbij het bedrijf is geselecteerd om een zonnezeilsysteem de ruimte in te vliegen. De technologie van dit zonnezeil zou een alternatief kunnen zijn voor satellieten.

Facebook heeft de uitrol van nieuwe producten de afgelopen dagen vertraagd in verband met reputatiebeoordelingen, waarbij het bedrijf zelf onderzoekt hoe Facebook kan worden bekritiseerd en hoe het kan zorgen dat producten geen nadelige gevolgen hebben voor kinderen. Het aandeel steeg voorbeurs 1,2 procent.

Twitter verkoopt mobiel advertentiebedrijf MoPub aan AppLoving voor 1,1 miljard dollar. Twitter won 2,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4.363,55 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 34.416,99 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 14.501,91 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.