USA - 21 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Wall Street beweegt richting licht lagere opening.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Amerikaanse beurzen sloten woensdag na een volatiele sessie overwegend in het groen, waarbij de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 op nieuwe recordniveau’s sloten, na de aankondiging van de Federal Reserve dat de centrale bank voor het eerst in negen jaar in oktober start met het reduceren van zijn balans van 4,5 biljoen dollar.

“De verklaring dat de centrale bank gaat beginnen met het afbouwen van de balans en het vooruitzicht op een renteverhoging dit jaar was niet volledig ingeprijsd”, aldus marktanalist Ian Williams van Peel Hunt. “De treasury yields en de dollar stegen in reactie op het rentebesluit en de kans dat de centrale bank daadwerkelijk de rente in december verhoogt met 25 basispunten wordt nu door de markt op meer dan 70 procent ingeschat”, voegde hij toe.

“Het vooruitzicht op verdere rentestijgingen, hoe geleidelijk ook, doet afvragen hoeveel verhogingen de markt kan hebben totdat de aandelenmarkten vertragen of zelfs tot stilstand komen”, aldus marktanalist Russ Mold van AJ Bell. Hij wees erop dat sinds 1973 meestal acht tot negen renteverhogingen een beursrally tot stilstand wisten te brengen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten is gedaald met 23.000 aanvragen tot een totaal van 259.000.

De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia zal harder groeien, bleek uit een stijging van de zogenoemde Philly Fed Index in september. De Philly Fed index steeg van 18,9 in augustus naar 23,8 deze maand.

Later op de dag volgen het Amerikaans consumentenvertrouwen in september en de leidende indicatoren van augustus.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 50,27 dollar, terwijl een november-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 56,00 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1916. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1894 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Calgon Carbon noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 62,0 procent hoger, na het nieuws dat de producent van lucht- en waterzuiveringsproducten wordt overgenomen door het Japanse Kuraray voor 1,1 miljard dollar.

Alphabet-dochter Google heeft een deel van de smartphone tak van het Taiwanese HTC gekocht voor een bedrag van 1,1 miljard dollar in contanten. Dit maakte het technologiebedrijf woensdagavond bekend. Alphabet noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.508,24 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 22.412,59 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6.456,04 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.