Europa - 1 juli 2020 - Aandelen

Vlakke start AEX bij aanvang derde kwartaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag, bij aanvang van het derde kwartaal, vermoedelijk vlak van start.

Circa een uur voor de beursgong noteerde de future op de AEX 0,1 procent in het rood.

Het tweede kwartaal leverde de AEX een koerswinst op van circa 16 procent, na een dramatisch eerste kwartaal.

Woensdag zijn de ogen van beleggers aanvankelijk gericht op de inkoopmanagers. Voorbeurs bleek al dat de Japanse industrie minder hard kromp in juni, terwijl de groei in China verder aantrok.

“De Chinese data ondersteunen de gedachte dat het mondiale economische herstel goed vordert”, aldus marktanalist Stephen Innes van AxiCorp.

Later vandaag volgt Europa en vanmiddag zijn de VS aan de beurt. Nabeurs staan de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve op de agenda.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed pleitte dinsdag samen met de Amerikaanse minister van financiën voor meer steunmaatregelen vanwege de coronacrisis.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,1224. Olie werd vanochtend in Azië iets duurder. De olieprijs is dinsdag gedaald. Op een settlement van 39,27 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent minder waard. De oliemarkten blijven bezorgd over het stijgend aantal coronabesmettingen.

Bedrijfsnieuws

Prosus is koploper in de overnamestrijd om de advertentietak van eBay, zo meldde persbureau Bloomberg dinsdagavond. Een deal zou mogelijk 10 miljard dollar waard zijn. Volgens bronnen zijn er twee andere kapers op de kust; een consortium van Blackstone Group, Permira en Hellman & Friedman, plus de in Oslo gebaseerde online marktplaats Adevinta.

Beursgenoteerde Nederlandse vastgoedbedrijven hebben de aantallen bezoekers van winkelcentra sterk zien herstellen na het begin van de coronamaatregelen, maar ze komen sommige huurders nog wel tegemoet voor de misgelopen omzet. Dat zeiden woordvoerders van drie vastgoedbedrijven tegen ABM Financial News.

Sligro Food Group heeft aanvullende financieringsafspraken gemaakt om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen en ziet af van de uitbetaling van dividend in 2020. Een herstel naar de omzetniveaus van voor de corona-uitbraak verwacht de groothandelaar niet eerder dan in de tweede helft van 2021.

SBM Offshore heeft een brugfinanciering voor de FPSO Sepetiba afgesloten ter waarde van 600 miljoen dollar.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won dinsdag 1,5 procent op een slot van 3.100 punten en de Nasdaq, met behulp van onder meer Tesla, eindigde 1,9 procent hoger op 10.056 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent tot 25.813 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.