Americas - 20 april 2022 - Aandelen

Vlakke futures op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van meer bedrijfsresultaten die hints moeten geven over de impact van de hoge inflatie op de economie.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd.

Aandelen begonnen sterk aan de week, dankzij kwartaalcijfers van bedrijven die groei lieten zien ondanks de aankondiging van een krapper monetaire beleid en de hoogste inflatie in decennia.

Streamingdienst Netflix stelde wel teleur dinsdagavond, en voedde daarmee zorgen dat consumenten gaan bezuinigen op niet-essentiële zaken zoals televisieseries, nu ze minder te besteden hebben door de hoge inflatie. Dit kan de resultaten van bedrijven omlaag drukken.

“We leven in een jaar van hogere inflatie en dat zal problemen geven voor sommige bedrijven. Wat we proberen te beoordelen is de prijskracht van een bedrijf. Bedrijven die die kracht ontberen, zullen minder winstgevend worden”, zei Luc Filip van SYZ Private Banking.

De olieprijs was relatief stabiel na een forse stap terug op dinsdag. Een juni-future West Texas Intermediate steeg woensdag 0,8 procent tot 102,88 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent steeg tot 108,01 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0802. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0789 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix ziet de koers kelderen, nadat het streamingbedrijf meldde dat het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal met 200.000 terugliep en in het tweede kwartaal waarschijnlijk met 2 miljoen zal dalen.

“Het is echt tijd om de portefeuille af te wenden van bedrijven die zich richten op het leven thuis”, zei Filip. Dit soort bedrijven deed het juist heel goed tijdens de coronacrisis.

Ook andere streamingdiensten gingen onderuit. Roku daalde 6 procent in de handel voorbeurs en Walt Disney leverde 4 procent in. Warner Bros verloor woensdag ook 4 procent na de tegenvaller bij Netflix, dat overigens zei dat de toenemende concurrentie een rol speelt in het verlies van abonnees.

IBM stond voorbeurs 1,5 procent hoger na een beter dan verwachte omzetgroei, dankzij de cloudactiviteiten.

De producent van consumentengoederen Procter & Gamble zal woensdag voor de openingsbel rapporteren. Ook de dienstverlener aan exploitanten van olievelden Baker Hughes en farmaciebedrijf Abbott Laboratories komen met cijfers. Tesla volgt nabeurs.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag ruim hoger, na een reeks kwartaalcijfers aan het begin van het cijferseizoen. De brede S&P500-index steeg 1,61 procent tot 4.462,21 punten, de Dow Jones-index steeg 1,45 procent naar 34.911,20 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 2,15 procent meer waard op 13.619,66 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.