Nederland - 7 mei 2021 - Banksector

‘Verwacht meer Italiaanse bankfusies de komende maanden’

door STIJN

Er zullen de komende maanden dingen gaan veranderen binnen de Italiaanse bankensector. Gezien de uitdagingen die worden veroorzaakt door de coronapandemie, zullen er volgens Carlo Messina, CEO van Intesa Sanpaolo, meer bankenfusies gaan komen dit jaar. Hij benadrukt dat het noodzakelijk zal zijn voor de bankensector en voor Italië.

Het rommelt binnen de Italiaanse bankensector. De coronapandemie heeft een grote economische impact gehad en daar worden nu maatregelen en redmiddelen voor gezocht. Eén van de manieren om hiermee om te gaan, zijn bankfusies. Carlo Messina, CEO van Intesa Sanpaolo, verwacht grote veranderingen binnen de bankensector de komende 12 maanden.

I think that in the next year, so within 12 months, there will be some M&A deal in the country. I don’t know what kind of bank can be merged or put together, but the future for the country is to enter into another season of merger(s).

De opmerking van Messina kwam er nadat S&P Global Market Intelligence in een nota zei dat de Italiaanse bankensector de drukste markt in Europa gaat worden in 2021. Dat komt omwille van het groot aantal banken en de hoge nood om te digitaliseren. Dit zou banken stimuleren om te fuseren.

Beweging op til

De Italiaanse Banco BPM en BPER Banca zeiden in december dat ze een fusie overwogen. Met de mogelijkheid dat er in de eerste helft van 2021 een deal zou plaatsvinden. Mediaberichten suggereren ook dat Banco BPM de fusiemogelijkheden met andere geldschieters had besproken.

Bovendien moet de Italiaanse regering haar belang in Monte dei Paschi di Siena, daterend uit 2017 toen Italiaanse belastingbetalers de bank van een faillissement redden, ook in de komende maanden van de hand doen. Voor Messina is één ding duidelijk, er staat namelijk heel wat te gebeuren binnen de Italiaanse bankensector.

Bronnen: CNBC

Foto: giuliaduepuntozeroFlickr – CC BY-ND 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.