Europa - 10 september 2020 - Beursbrink

Verstandig van ECB om niet te overhaasten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank is donderdag niet in actie gekomen, en dat is ook wel terecht. Dit stelde hoofdonderzoeker Friedrich Heinemann van het ZEW instituut.

“De ECB heeft terecht een afwachtende houding aangenomen”, zei Heinemann, ondanks de scherpe daling van de inflatie.

De wereld bevindt zich dan ook in een unieke situatie, met de corona-uitbraak, aldus de onderzoeker. En dat betekent dat het onverstandig is om overhaaste beslissingen te nemen, zoals het herdefiniëren van de inflatiedoelstelling, vindt Heinemann.

De onderzoeker van de ZEW noemt ook het verhogen van het opkoopprogramma voor obligaties momenteel weinig zinvol, nu de spreads op Italiaans papier zijn gedaald tot onder het niveau van voor de crisis aan het begin van dit jaar.

“Zelfs als de markt continu blijft vragen om nog meer verruiming van het monetaire beleid, is het verstandig hier niet altijd aan toe te geven”, aldus Heinemann.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.