VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 9 juni 2020 - Beursbrink

Verhouding tussen goud en zilver lijkt veelbelovend

door STIJN

De verhouding tussen goud en zilver is altijd belangrijk geweest. Gemiddeld bedraagt deze 65:1 waarbij zilver altijd minder waard is dan goud maar wel altijd in verhouding blijft. We zien nu dat deze verhouding flink is gepiekt en dat de ratio fors terug aan het zakken is.

Beleggers en investeerders in goud en zilver doen er goed aan om de ratio tussen goud en zilver in de gaten te houden. Op deze manier kunnen er koopjes gedaan worden. Normaal bedraagt de ratio 65:1, als deze verhouding hoger is, dan betekent dit dat zilver te laag noteert en beleggers er dus goed aan doen zilver in te slaan. Is deze ratio te laag, dan is zilver te duur ten opzichte van goud.

Door de coronacrisis was de waarde van zilver gekelderd naar 12 dollar per ounce, wat overigens een vreemde reactie was want goud ging namelijk fors hoger. Normaliter had zilver ook moeten stijgen in waarde maar het witte edelmetaal besloot aandelen en fondsen te volgen.

Bull market?

Zilver noteert nu terug aan 17,75 dollar. De ratio bedraagt op dit moment 96:1 komende van zijn piek op 120:1. Op korte tijd is de verhouding dus gedaald en dat betekent mogelijks dat we een bull market gaan betreden. Vermits zilver dezelfde koersbeweging maakt als goud, echter veel trager, dan zou de zilverprijs binnenkort ook moeten gaan stijgen naar hogere sferen.

Enkel de tijd zal uitwijzen of deze forse daling een voorbode is voor hogere zilverprijzen. Het feit dat het witte edelmetaal op enkele maanden is hersteld van 12 dollar naar bijna 18 dollar, is alleszins een goed teken. Beleggers en investeerders staan alvast klaar om toe te slaan.

Bronnen: Investing.com

Foto:  Pxhere

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.