België - 7 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Uitzonderlijke elementen wegen op Ageas

Ageas (ticker: AGS) kondigde vandaag aan dat zijn resultaat over het 4de kwartaal van 2016 negatief beïnvloed zal worden door uitzonderlijke elementen voor een bedrag van 137 miljoen EUR.

In het Verenigd Koninkrijk bedroegen de uitzonderlijke herstructureringskosten voor de sluiting van een kantoor in Glasgow 27 miljoen EUR.

Bovendien werden extra provisies aangelegd (25 miljoen EUR) voor Speciale Risico’s alsook werd er een extra 55 miljoen EUR ingeboekt door een lagere disconteringsvoet (1% i.p.v. 2.25%) die gebruikt moet worden door de hele verzekeringssector in het VK.

In Azië moest Ageas 30 miljoen EUR afboeken door waardeverminderingen op aandelen.

Dankzij de sterke Solvency II ratio (181%) en het uitzonderlijke karakter van de resultaten over het 4de kwartaal, zullen de allocatie van kapitaal en het dividendvoorstel voor het boekjaar 2016 evenwel niet worden beïnvloed.

Vandaar dat de Raad van Bestuur op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (17 mei 2017) zal voorstellen om voor het boekjaar 2016 een totaal brutocashdividend uit te keren van 2.10 EUR. Dit brutocashdividend bestaat uit een regulier deel van 1.70 EUR tegenover 1.65 EUR voor 2015, en een uitzonderlijk deel van 0.40 EUR dat betrekking heeft op de meerwaarde op de verkoop van de activiteiten in Hongkong.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.