Nederland - 24 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verlaagt koersdoel Vopak

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 46,00 euro naar 41,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Vopak biedt voornamelijk opslagcapaciteit en logistieke dienstverlening aan de chemische-, olie- en gassector voor een langere periode. Toch heeft een aanzienlijk deel, circa 20 procent, volgens analist Dominic Edridge een kortstondiger karakter. “Met de huidige futuresmarkt voor olieproducten in backwardation zijn de marktomstandigheden voor handelaren om geld te verdienen lastig, waardoor dit deel van de activiteiten [van Vopak] negatief wordt beïnvloed”, aldus de analist.

De inkomsten in 2018 zullen volgens de analist ook slechts voor een beperkt deel uit handelsgerelateerde activiteiten komen, waardoor de risico’s ook minder groot zijn. De winstgevendheid van het tankopslagbedrijf is volgens Edridge dan ook met name gebaseerd op het stabiele deel van de activiteiten. Hoewel de winst lager is, is de kwaliteit wel hoger, concludeerde hij.

Pas in 2019 voorziet de analist winstherstel voor Vopak, dankzij capaciteitsuitbreidingen die klaar zijn, een stabielere markt en investeringen die effect beginnen te sorteren.

Het aandeel Vopak noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 34,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.