Europa - 17 maart 2020 - Beursbrink

UBS verlaagt koersdoel Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 25,40 naar 18,00 Britse pond, maar met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank, waarin ook de koersdoelen van BP, Equinor en Repsol werden verlaagd.

UBS rekent voor 2020 op een olieprijs van gemiddeld 41,50 dollar per vat. En voor 2021 is dat 47,50 dollar. Pas vanaf 2024 rekent UBS weer op een “normale” olieprijs van 60 dollar.

“De markten zullen in de loop van de tijd weer aantrekken, maar de omvang en de duur van de economische effecten van het coronavirus in combinatie met de aanbodschok van de OPEC+ betekenen dat de toekomst onzeker is”, aldus de marktvorsers.

Oliebedrijven zullen hun investeringen terugschroeven en minder eigen aandelen inkopen om de “scherpe” terugval van de kasstroom op te vangen.

Het aandeel Royal Dutch Shell daalde dinsdag 5,7 procent naar 11,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.