Europa - 25 april 2022 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel ASML

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor ASML verlaagd van 685,00 naar 630,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Dit bleek uit een rapport van analist François-Xavier Bouvignies.

De analist blijft overtuigd van het groeipotentieel van ASML op middellange termijn, maar voor de komende 12 maanden ziet Bouvignies weinig kansen in het aandeel. Omdat de analist hogere risicokosten in zijn model heeft opgenomen, daalt het koersdoel. Die hogere risicokosten zijn het gevolg van een oplopende rente en de hoge inflatie. De winsttaxaties gingen voor 2022 met 8 procent omlaag.

De taxaties voor 2025 gingen daarentegen omhoog. In plaats van 67 EUV-machines en een omzet van 13 miljard dollar, rekent UBS nu op 75 machines en een omzet van 16 miljard euro. En dit drijft de winstraming voor 2025 en daarna met 8 tot 13 procent omhoog.

Op een rood Damrak daalt het aandeel ASML maandag 3,0 procent naar 554,10 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.