Cryptoknallers - 17 januari 2023 - crypto
door VINCE

Trend is your friend? ETH stakingplatformen stijgen +100%

Ethereum stakingoplossingen zijn het nieuwe jaar zeer positief begonnen. Met het oog op de aanstaande Shanghai update in maart, die het staken van ETH aantrekkelijker zal maken, stijgen de koersen van stakingoplossingen nu met +100%! Wat stakingoplossingen zijn, waardoor ze stijgen, en waar je nu in moet investeren bespreken we in dit artikel met je.

De totale hoeveelheid gestake’te ETH

Zie hieronder de grafiek met daarin de huidige hoeveelheid gestake’te ETH:

Het totaal komt momenteel neer op 16.071.047 ETH (~25,4 miljard dollar aan de huidige ETH koers). Deze hoeveelheid gestake’te ETH maakt 13,34% uit van de totale hoeveelheid ETH in omloop.

Vergeleken bij andere blockchains is dit vrij weinig:

Toch kan hier binnenkort grote verandering in komen met de Shanghai-update, wat positief is voor stakingoplossingen.

Wat is een Ethereum staking oplossing?

Voordat we ingaan op de gevolgen van de Shanghai-update, moet duidelijk zijn wat een Ethereum staking oplossing is.

Ethereum stakingoplossingen leveren een manier waarmee je het staken van ETH kan uitbesteden. Hiervoor krijg je dan een stakingderivaat terug, zodat je zelf altijd liquide bent. 

Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om rendement op hun vermogen te behalen zonder het voor een lange periode vast te hoeven zetten. Ook kunnen de derivaten elders worden gebruikt om extra yield te genereren.

Hoe hard zijn verschillende oplossingen gestegen?

In onderstaande afbeelding zie je hoeveel zeven verschillende stakingoplossingen in de eerste week van 2023 zijn gestegen:

StakeWise (SWISE) heeft de hoogste stijging van maar liefst 114,67% in 7 dagen. Maar als we de stijgingen bekijken vanuit een risico gecorrigeerd standpunt, dan is Lido (LDO) de absolute winnaar met een stijging van een kleine 70% terwijl het een marktwaarde van maar liefst $1,3 miljard heeft!

Waarom stijgen de stakingoplossingen zo hard?

Zoals eerder genoemd heeft ETH dus een staking ratio van slechts 13,34%. Maar dit percentage kan flink omhoog gaan schieten wanneer de zogenaamde Shanghai upgrade live gaat in maart 2023.

Deze upgrade maakt het namelijk mogelijk om ETH weer uit het netwerk te halen, nadat je het hebt gestaked. Dit was hiervoor namelijk niet mogelijk, waardoor er een enorme drempel lag op het staken van ETH.

Dat de upgrade ETH uitkeerbaar maakt, is ook de reden dat stakingoplossingen zo hard stijgen. De update biedt beleggers veel flexibiliteit, waardoor ze hun ETH kunnen inzetten en ook elders beloningen kunnen verdienen. Dit maakt het staken van ETH veel aantrekkelijker, waardoor stakingoplossingen meer winst zullen maken. Dit vooruitzicht drukt de koersen van ETH stakingoplossingen nu flink omhoog.

Waar moet je nu in investeren?

Lido lijkt dus de duidelijke winnaar te zijn van de afgelopen 7 dagen. Maar voordat je nu direct de bovenstaande zeven stakingoplossingen koopt, zou je eens kunnen kijken naar welke stakingoplossingen wij in onze portefeuille hebben.

In de Crypto Gids zoeken onze analisten naar kansen in de gehele wereld van crypto, waaronder verscheidene stakingoplossingen!

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 maanden geleden

I have read your article carefully and I agree with you very much. So, do you allow me to do this? I want to share your article link to my website: gateio

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.