VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 12 mei 2020 - Beursbrink

Tegenwind voor Boskalis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis zal woensdag bij de publicatie van een kwartaalupdate bevestigen dat het tegenwind ervaart van de corona-uitbraak.

Begin april waarschuwde de maritieme dienstverlener al voor een negatieve impact en trok vervolgens het dividendvoorstel voor 2019 in.

Hoe groot de impact van het coronavirus is, dat kon Boskalis begin april nog niet zeggen.

Wel besloot het bedrijf niet-project gerelateerde uitgaven te beperken, om het werkkapitaal te optimaliseren en werden de investeringen gehalveerd tot 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

Boskalis startte het jaar nochtans met een orderboek op recordhoogte en een kaspositie van 400 miljoen euro.

Consensus

Voor heel 2020 mikken de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus op een omzet van 2.386 miljoen euro met een EBITDA van 314 miljoen euro. De nettowinst wordt ingeschat op 20 miljoen euro.

Verder rekenen de analisten voor dit jaar op een dividend van 0,14 euro per aandeel.

ING besloot halverwege april om het aandeel Boskalis van de kooplijst te halen, vanwege de corona-uitbraak en de lage olieprijs.

“De balans van Boskalis is solide en het is moeilijk een scenario voor te stellen waarin de toekomst van het bedrijf in gevaar komt”, aldus analist Tijs Hollestelle.

Wel waarschuwt de analist dat de coronapandemie Boskalis twee keer raakt. Enerzijds is het werk lastiger geworden door alle overheidsmaatregelen om de virusverspreiding in te dammen. Anderzijds is de olieprijs onderuit gegaan door het wegvallen van de vraag. Hierdoor is het scenario van ING van een snel herstel van de olie- en gasmarkt in 2021 en 2022 komen te vervallen. En juist dit was een belangrijk onderdeel van het koopadvies op Boskalis, aldus de analist.

Boskalis zal de ellende evenwel overleven, “maar het opwaarts potentieel is beperkt op dit moment”, zo schreef Hollestelle, die een Houden advies hanteert.

ABN AMRO plaatste Boskalis begin april juist op de kooplijst. “Cash is king”, zei analist Thijs Berkelder.

Dankzij het schrappen van dividend, investeringen en de inkoop van eigen aandelen, blijft er volgens Berkelder voorlopig 300 miljoen euro in het bedrijf. Met dit geld kan Boskalis uiteindelijk sterker uit de crisis komen.

Boskalis zal de kwartaalupdate woensdag na afloop van de vergadering van de raad van commissarissen publiceren, zo rond lunchtijd.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.