Nederland - 27 februari 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Takeaway.com opent oostfront

(ABM FN-Dow Jones) De overname in Bulgarije en Roemenië door Takeaway.com lijkt klein, maar kan onderdeel zijn van een groter schaakspel tegen rivaal Delivery Hero. Dat stelden analisten van Jefferies dinsdag in een rapport.

Takeaway.com meldde afgelopen vrijdag dat het voor 10,5 miljoen euro BGmenu in Bulgarije en Oliviera in Roemenië overneemt van de HelloHungry Group. Topman Jitse Groen zei dat hij met de overname het succes wil herhalen van de overname van Pyszne.pl in Polen in 2012.

Volgens Jefferies is het groeipotentieel in Bulgarije en Roemenië aantrekkelijk en biedt het verleden vertrouwen dat Takeaway de beoogde ‘hypergroei’ kan realiseren.

Wel valt op dat Takeaway.com abnormaal veel betaalt, ten opzichte van de omzet, voor een bedrijf waar rivaal Delivery Hero in 2015 nog afstand van deed. In absolute zin zijn de bedragen echter niet substantieel, erkent Jefferies.

De analisten zetten de stap in het licht van de felle concurrentiestrijd met Delivery Hero in Duitsland. Online maaltijdbezorging neigt naar quasi-monopolieposities, door autonome groei of overnames, menen ze.

De overname aan het oostfront moet Takeaway.com aantrekkelijker maken als overnamepartner in Duitsland dan Delivery Hero, speculeren de analisten. De buit in het oosten is nu gelijk verdeeld: door de overname van Foodpanda in 2016 is Delivery Hero marktleider in Roemenië, terwijl Takeaway de koppositie heeft gepakt in Bulgarije.

Jefferies heeft een Houden advies en koersdoel van 48,00 euro.

Takeaway.com, dat woensdag voorbeurs de jaarcijfers bekendmaakt, stond dinsdag 1,0 procent hoger op 52,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.