Europa - 13 februari 2020 - Aandelen

Aangepaste winstontwikkeling Takeaway.com forse tegenvaller

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in 2019 een significant lager dan verwachte aangepaste EBITDA gerealiseerd. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag in reactie op de cijfers van de maaltijdbezorger.

Cijfers over de omzet en het aantal bestellingen waren al eerder door Takeaway.com bekendgemaakt, dus de focus lag bij de jaarcijfers volgens Morgan Stanley vooral op de aangepaste EBITDA. Dat resultaat kwam uit op 12,3 miljoen euro met een marge van 3 procent, hetgeen beduidend lager was dan de 34 miljoen euro en een marge van 8 procent waar de consensus op mikte.

De boosdoener was volgens de marktvorsers de hoger dan voorziene kosten in de overige markten, van 51,7 miljoen euro tegen een verwachting van 37 miljoen euro. Volgens Takeaway.com vielen de hogere kosten toe te schrijven aan de uitrol van Scoober en aan extra markentinguitgaven.

Het EBITDA-resultaat in Duitsland was licht lager dan waar de consensus rekening mee hield, terwijl de EBITDA van 59 miljoen euro in Nederland drie procent lager lag dan verwacht. “Hoewel de totale kosten hoger dan verwacht zijn, willen we benadrukken dat het resultaat in Duitsland slechts 5 miljoen lager uitviel dan waarop werd gemikt. We verwachten onverminderd significante synergievoordelen”, aldus de marktvorsers.

Het aandeel Takeaway.com koerste donderdagochtend 0,5 procent hoger op 98,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.