Nederland - 4 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Supermarktketen Lidl verkoopt cannabis in Zwitserland

Ja hoor, u leest het goed. Lidl breidt zijn productengamma uit in verschillende Zwitserse filialen. De supermarktketen gaat er nu ook cannabis verkopen in samenwerking met de lokale producent ‘The Botanicals’. De verkoop van cannabis komt er in de vorm van sigaretten die een deel van Lidl’s standaard tabaksproducten gaat vervangen. 

Tabak en sigaretten kopen in de Lidl, niet zo vreemd toch? Maar cannabis, dat lijkt wel helemaal van de pot gerukt. De verkoop van hennepproducten bij Lidl heeft Zwitserland sinds half april stormenderhand veroverd. Je kan nu in een aantal filialen ‘cannabis-light’ sigaretten kopen.

Perfect legaal uiteraard. De sigaretten bevatten de bedwelmende stof THC, maar de hoeveelheid is zodanig klein, dat het effect niet zo groot is als bijvoorbeeld het roken van een joint. De stof cannabidiol (CBD) is meer aanwezig en heeft een ontspannende werking op het lichaam.

Lidl verkoopt twee varianten van hun cannabis-sigaretten. Er zijn pakjes sigaretten die 1,5 gram cannabis bevatten, waarvan de cannabis ‘indoor’ geteeld wordt. De tweede variant zijn pakjes sigaretten die dubbel zoveel cannabis bevatten, waarvan de cannabis in een broeikas geteeld wordt.

THC < 1 procent

De cannabis die wordt gebruikt voor de sigaretten van Lidl, komt uitsluitend van een binnenlandse producent. ‘The Botanicals‘ is een jonge start-up die over voldoende kweekfaciliteiten beschikt. De cannabis is 100 procent natuurlijk, zonder toevoeging van chemische of synthetische stoffen.

Lidl mag deze sigaretten enkel verkopen indien het THC-gehalte minder dan één procent is. Dankzij het liberaal drugsbeleid in Zwitserland, wordt de drugswetgeving op deze manier ontweken. De verkoop van cannabisproducten is door deze maatregel lichtjes toegenomen in het Alpenland.

Bronnen: Business Insider, German Pulse

Foto: Wikimedia, The Botanicals

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.