Nederland - 29 juni 2020 - Beursbrink

Stijging besmettingen maakt goud nog meer gegeerd

door STIJN

Zoals werd verwacht, is het aantal besmettingen met COVID-19 aan het stijgen. Men verwacht dat er een tweede piek zal komen en dat maakt beleggers en investeerders zenuwachtig. De reactie op de aandelenmarkten benadrukt dat de angst opnieuw aan het toenemen is. Ook op de goudmarkt is dit zichtbaar, de waarde van goud zit namelijk opnieuw in de lift.

Het is een gejojo op de financiële markten en alles hangt af van COVID-19. Enkele weken geleden was het sentiment op de beurzen bijzonder positief gezien COVID-19 onder controle leek te zijn en de wereldeconomie opnieuw leek op te starten. Maar nu horen we steeds vaker dat het aantal besmettingen opnieuw aan het toenemen is, vooral in de Verenigde Staten.

Certainly the safe-haven buying is coming through fairly strong, with the fresh outbreak of coronavirus in the U.S., in particular, really driving that investor appetite at the moment.

Het gele edelmetaal noteert momenteel aan 1.773 dollar per troy ounce en men verwacht dat 1.900 dollar in de nabije toekomst haalbaar is. De vooruitzichten van de wereldeconomie zijn er niet beter op geworden de afgelopen weken hoewel men eventjes dacht dat de situatie aan het verbeteren was gezien het aantal besmettingen in mei aan het dalen was.

De algemene trend voor goud is alleszins positief. Beleggers en investeerders die zich willen indekken, doen er goed aan om goud te kopen. Sommige analisten zijn zelfs heel optimistisch en verwachten een goudprijs van 3.000 dollar per troy ounce in 2021.

Bronnen: Economic Times

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.