Americas - 4 mei 2020 - Beursbrink

Sterk eerste kwartaal WW Grainger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) WW Grainger heeft een opvallend sterke omzetontwikkeling achter de rug in het eerste kwartaal. Dit stelde analist Joost van Beek van InsingerGilissen maandag.

Die meewind schreef de analist mede toe aan de vraag naar corona-gerelateerde producten.

Van Beek waarschuwde dat het tweede kwartaal vermoedelijk juist een behoorlijke dip zal laten zien.

Van Beek besloot om het koersdoel voor WW Grainger te verlagen vanwege de economische teruggang van de Amerikaanse economie. Het bedrijf haalt bijna driekwart van de omzet uit de VS.

De analist besloot het koersdoel te verlagen van 330 naar 310 dollar. Wel herhaalde Van Beek zijn Aanbevolen advies.

“GWW is een van de sterkste groothandels in de industrie waar nog marktaandeel valt te winnen van de vele kleine concurrenten”, meent hij. Ook blijft het aandeel een ‘dividend aristocrat’. Al 48 jaar op rij verhoogt GWW het dividend.

Het bedrijf hoeft de komende jaren geen grote leningen te herfinancieren. Daarbij is er voor de zekerheid een krediet opgenomen van 1 miljard dollar, terwijl er al 1,5 miljard aan cash voor handen was.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments