Nederland - 8 augustus 2019 - Industrie

Solide resultaten SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft donderdag voorbeurs over de eerste zes maanden van 2019 solide resultaten gepubliceerd, terwijl de oliedienstverlener de outlook voor het hele boekjaar verhoogde. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de halfjaarcijfers.

De analist voorziet een bescheiden positieve koersreactie vanwege een reeks factoren.

Hoewel het bedrijfsresultaat van 399 miljoen dollar de consensusverwachting van 383 miljoen dollar overtrof en voor het hele boekjaar een bedrijfsresultaat voorziet van meer dan 750 miljoen dollar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van circa 750 miljoen dollar, eindige de winst per aandeel onder de verwachting, “waarschijnlijk gerelateerd aan rente en belasting”, zei Mulder. SBM Offshore boekte een onderliggende winst per aandeel van 0,30 dollar, terwijl de markt rekende op 0,33 dollar per aandeel en ING zelfs op 0,39 dollar.

Daarnaast wees Mulder op de update van SBM Offshore over de smeergeldaffaire in Brazilië.

SBM meldde dat de rechter de cijfermatige onderbouwing van de clementieovereenkomst met het Braziliaanse federale parket heeft bekeken en concludeerde dat deze niet kloppen. “Daarmee is de overeenkomst opnieuw een bron van zorg, maar we schatten in dat dit slechts een detail is en de kwestie snel wordt opgelost”, aldus Mulder.

De visie van Mulder over SBM is ongewijzigd. De oliedienstverlener is actief in een aantrekkelijke markt, waarbij een voorkeur bestaat voor de diensten die het bedrijf biedt voor diepwaterprojecten, terwijl de capaciteit om aan de vraag te voldoen beperkt is.

ING handhaaft het koopadvies en koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een groen Damrak 6,8 procent hoger op 17,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.