VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 19 oktober 2019 - Beursbrink

Olie krijgt gemengde signalen binnen

door STIJN

De olieprijzen zijn vrijdag bewegelijk geweest. De signalen die de oliemarkt moest verwerken, waren namelijk vrij gemengd. Enerzijds was er het teleurstellende kwartaalrapport van de Chinese economie maar anderzijds lijken Amerikaans president Trump en zijn Chinese tegenhanger Jinping dichter tot een oplossing te komen om de handelsoorlog te beëindigen. 

De prijs voor een vat olie heeft een bewegelijke week achter de rug. De gemengde signalen deden investeerders twijfelen en dat is niet meer dan normaal. Er waren teleurstellende cijfers over de Chinese economie, de groei tijdens het derde kwartaal was amper 6 procent terwijl analisten hadden verwacht dat de Chinese economie zou groeien met 6,1 procent.

Maar langs de andere kant gingen de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China verrassend goed. Deze evolutie doet beleggers weer hopen dat de handelsoorlog van tafel geveegd zal worden wat uiteindelijk positief is voor de wereldeconomie en de vraag naar olie.

For now, trade related concerns over a slowed global economic growth path have been pushed to the sidelines as markets await additional guidance regarding U.S.-Chinese trade negotiations.

Gemengde signalen

Investeerders krijgen dus zowel goed als slecht nieuws te verwerken en dat is duidelijk merkbaar aan de koers van de Brent en WTI olie. De grootste factor voor de oliemarkt, is uiteraard de gezondheid van de wereldeconomie. Zolang de handelsoorlog blijft woeden, zullen de olieprijzen een neerwaartse druk blijven ondervinden.

Een andere positieve ontwikkeling is dat de OPEC opnieuw inspanningen wil leveren om het aanbod terug te schroeven. Kortom, als Trump en Jinping overeenkomen met elkaar, dan lijkt het een goed koopmoment om geld in olie te steken. Want bij een definitief akkoord tussen de USA en China, kunnen de olieprijzen opnieuw flink gaan herstellen.

Bronnen: Reuters

Foto: Divulgação Petrobras / ABr – Agência Brasil [1]

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.