Europa - 7 januari 2020 - Aandelen

Schaaij presenteert favoriete aandelen voor 2020

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse beursgoeroe Geert Schaaij heeft dinsdag zijn favoriete aandelen voor 2020 bekendgemaakt.

Hij zocht daarbij naar “vergeten” aandelen, sectoren die uit de gratie zijn en “gevallen engelen” die wel de steun hebben van sterke aandeelhouders.

“De aandelen uit ons lijstje hebben allemaal nóg een kenmerk en dat is dat ze ook op fundamentele gronden koopwaardig zijn, zowel voor wat betreft de balans als op grond van het dividend en de groeistrategie”, aldus Schaaij.

De lijst bestaat uit energiereus Royal Dutch Shell, ASR Nederland, Berkshire Hathaway, Kraft Heinz en ING Groep.

Shell is momenteel goedkoop ten opzichte van de Amerikaanse concurrenten Exxon Mobil en Chevron. Het biedt een dividendrendement van 6,5 procent en Schaaij voorziet geen verlaging van het dividend. “Zelfs als de olieprijzen gematigd zouden dalen, ziet een belegging er dus nog veilig uit.”

ASR heeft volgens Schaaij een aantrekkelijke solvabiliteit, terwijl de levendivisie “relatief beter gepositioneerd” is voor lagere rentes.

Nadat Berkshire Hathaway in 2019 sterk achterbleef op de S&P 500, ziet het er volgens Schaaij naar uit dat op basis van de stijgende boekwaarde en inkomsten een goede basis is gecreëerd voor 2020.

Kraft Heinz is een “gevallen engel”, waar een grote reorganisatie plaatsvindt. Kraft kan bogen op zijn aandeelhouders Berkshire Hathaway van Warren Buffet en investeerder 3G.

ING staat al geruime tijd op de kooplijst van Schaaij. “ING zou een sterker 2020 kunnen laten zien dan beleggers verwachten.” Daarvoor moet het wel de witwasaffaire achter zich laten, vindt de beursgoeroe, maar dan kan de bank zijn sterkere resultaten waarmaken en zijn groeidoelstellingen halen. Ook sluit Schaaij niet uit dat ING en Commerzbank weer met elkaar in gesprek gaan over een fusie. “De huidige koers biedt nog steeds een ideaal instapmoment”, vindt de beurskenner.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.