Nederland - 29 oktober 2020 - Beursbrink

Royal Dutch Shell gaat dividend opnieuw verhogen

door STIJN

De dividendverlaging van Royal Dutch Shell van eind april komt ten einde. Uit het sterke kwartaalrapport van Q3 blijkt dat er opnieuw voldoende winst is om meer uit te keren. Dus gaat het bestuur het dividend opnieuw verhogen. De olieproducent wist namelijk 955 miljoen dollar winst te draaien, dat is bijna het dubbel van wat analisten hadden voorspeld.

Net zoals BP wist ook het Brits-Nederlandse Royal Dutch Shell een sterk kwartaalrapport voor te leggen. Tijdens Q3 draaide de oliemaatschappij 955 miljoen dollar winst. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit bijzonder zwak, toen draaide Shell namelijk 4,77 miljard dollar winst. Maar gezien de omstandigheden en de verwachtingen van analisten, een top kwartaal.

Analisten van Refinitiv dachten eerder aan een nettowinst van 594 miljoen dollar tijdens Q3, goed mis dus. Ben van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell, is optimistisch voor de komende kwartalen en denkt ook tijdens het vierde kwartaal beter te presteren dan analisten voorspellen.

The strength of our performance gives us the confidence to lay out our strategic direction, resume dividend growth and to provide clarity on the cash allocation framework, with clear parameters to increase shareholder distributions.

Dividendverhoging

Het gaat zelfs zodanig beter dan verwacht, dat het bestuur heeft besloten om het dividend opnieuw te verhogen. Eind april kondigde Shell de eerste dividendverlaging aan sinds de tweede wereldoorlog. Een signaal dat de oliemaatschappij wel echt problemen ondervond van de coronacrisis. Dat ze nu opnieuw het dividend verhogen, is een bijzonder goed teken.

Echter zullen we geen verhoging naar het oorspronkelijke dividend van 47 dollarcent zien. Op dit moment wordt er 16 cent per aandeel uitgekeerd, dit zal worden verhoogd met 4 procent naar 16,65 cent. Het is misschien niet veel maar het signaal achter de verhoging is belangrijk.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.