Europa - 8 april 2020 - Aandelen

Rode start Damrak in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting met verlies van start gaan.

Circa een uur voor opening noteerde de future op de AEX 1,3 procent lager.

Dinsdag steeg de AEX nog, maar wist op het slot de 500 punten net niet te doorbreken. De Amsterdamse graadmeter eindigde op 499,85 punten, hetgeen toch goed was voor een plus van 2,1 procent.

Wall Street sloot dinsdagavond met kleine verliezen, nadat de koersen aanvankelijk nog de wind in de rug hadden, na signalen dat het aantal nieuwe sterfgevallen en besmettingen van het coronavirus begint te dalen. Het optimisme kalfde af tegen het einde van de handel.

Er zijn woensdag ruim 1,4 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd.

In Amerika steeg het aantal mensen dat het coronavirus draagt van 368.196 op dinsdagochtend naar 399.081 op woensdag. Vooral de stad New York wordt hard geraakt.

“De markten handelen op de besmettingscurve in de VS”, zei analist Kelvin Tay van UBS in Singapore. Beleggers wachten op een piek en vervolgens het geleidelijk afbouwen van alle corona-maatregelen.

Olie werd dinsdagavond ruim 9 procent goedkoper, maar vanochtend is er weer een stevig herstel zichtbaar. Een vat Brent gaat voor bijna 33 dollar van de hand.

De euro/dollar handelde op 1,0846.

De macro-economische agenda is voor vandaag vrijwel leeg. De aandacht zal vooral uitgaan naar de wekelijkse olievoorraden in de VS en de notulen van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize verwacht dankzij alle hamsteraars een omzetgroei van 15 procent in het eerste kwartaal te hebben gerealiseerd en herhaalde de winstverwachting voor heel 2020. CEO Frans Muller zei dat het onzeker is of de omzetgroei in het eerste kwartaal ook de rest van het jaar zal doorzetten, en of de marge op het peil dat in het eerste kwartaal werd geboekt, kan worden gehouden.

“Desalniettemin handhaven we onze outlook voor het hele jaar”, aldus de topman. Dat betekent een grofweg vlakke onderliggende operationele marge in vergelijking met 2019. De onderliggende winst per aandeel zal dit jaar vermoedelijk met circa 5 procent stijgen.

Jefferies besloot het koersdoel voor Ahold Delhaize te verhogen van 22,00 naar 25,50 met een onveranderde koopaanbeveling.

Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees nog op een adviesverlaging voor Unilever. Morgan Stanley verlaagde het advies van Overwogen naar Onderwogen.

Heineken heeft de outlook voor 2020 ingetrokken vanwege de corona-uitbraak. In het eerste kwartaal daalden de volumes van Heineken autonoom met 4 procent. De biervolumes liepen met 2 procent terug. Heineken verwacht dat dit in het tweede kwartaal verder zal verslechteren.

BAM Construct UK heeft vanwege de corona-uitbraak besloten om in ieder geval tijdelijk afscheid te nemen van 400 medewerkers.

Wereldhave heeft vanwege de huidige onzekerheid over COVID-19 het slotdividend over 2019 geschrapt. Verder meldde Wereldhave dat de Franse belastingdienst een claim van 61 miljoen euro heeft ingetrokken.

Holland Colours zal last ondervinden van de corona-uitbraak en de maatregelen die worden getroffen om de virusverspreiding in te dammen.

Brill heeft de omzet en de winstgevendheid over 2019 moeten aanpassen. De omzet werd met 200.000 euro verlaagd naar 32,1 miljoen euro, terwijl de EBITDA 100.000 euro lager bleek te liggen dan de aanvankelijk gerapporteerde 5,3 miljoen euro. De nettowinst ten slotte werd juist met 100.000 euro opwaarts bijgesteld.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.659,41 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en de Nasdaq technologiebeurs verloor 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel