Americas - 18 mei 2022 - Aandelen

Rode opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening een procent in het rood. De Nasdaq lijkt zelfs ruim een procent lager te gaan openen.

Beleggers in Amerika kauwen nog op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens een door The Wall Street Journal dinsdagavond georganiseerde bijeenkomst.

Powell waarschuwde dat het beteugelen van de “veel te hoge inflatie” niet zonder kleerscheuren zal zijn. “Het kan wel wat pijn doen”, waarschuwde de Fed-voorzitter.

“Het is een uitdagende taak, die nog ingewikkelder is geworden in de afgelopen maanden vanwege de mondiale ontwikkelingen”, aldus Powell. “Daarover is iedereen het wel eens.”

Toch denkt de bankier dat een min of meer zachte landing mogelijk is.

Volgens Jim Reid, econoom bij Deutsche Bank, is het standpunt van Powell niet nieuw, maar wees hij er wel op dat de rente kan stijgen tot boven het neutrale niveau.

Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig. Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen licht daalde, terwijl het aantal afgegeven vergunningen sterker daalde.

Vanmiddag volgen verder nog de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,9 procent tot 114,51 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,4 procent duurder werd op 113,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0521. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0520 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0541 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix laat in een nieuwe ontslagronde 150 werknemers gaan. De meeste werknemers die vertrekken werken in de VS en de ontslagen hebben met name te maken met de nieuwe focus van het bedrijf en niet zozeer met de individuele prestaties van de werknemers, zo liet de woordvoerder weten. Afgelopen kwartaal zag Netflix per saldo abonnees vertrekken en ook in het lopende kwartaal krimpt het abonneebestand, vreest Netflix. Het aandeel opent naar verwachting ruim een procent lager.

Lowe’s Companies zag in eerste kwartaal de omzet licht afnemen, maar de winst per aandeel wel stijgen, zelfs harder dan analisten hadden verwacht. De doe-het-zelf-keten herhaalde de outlook voor dit jaar. Het aandeel Lowe’s lijkt woensdag circa 4 procent lager te openen.

Target zag de winst in het eerste kwartaal halveren tot een miljard dollar, ondanks een licht hogere omzet. De warenhuisketen wees op hogere transportkosten en maatregelen die nodig waren om de overtollige voorraden kwijt te raken. Dit zette de marge onder druk en Target besloot de margeverwachting voor het hele jaar te verlagen van minimaal 8 naar circa 6 procent. Het aandeel levert bij opening vermoedelijk 25 procent in.

Ook Walmart, dat gisteren al met een tegenvallende kwartaalupdate kwam, lijkt verder te dalen. De supermarktgigant waarschuwde voor margedruk en verlaagde de outlook. De openingsindicatie is 1,6 procent negatief.

Slotstanden

De S&P 500-index sloot dinsdag 2,0 procent hoger op 4.088,85 punten. De Dow Jones-index klom 0,7 procent tot 32.654,49 punten en de Nasdaq sloot 2,8 procent hoger op 11.984,52 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.