Nederland - 18 april 2018 - Commodities
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten Vopak onderliggend goed

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het eerste kwartaal in een lastige markt relatief stabiele resultaten kunnen realiseren. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING woensdag naar aanleiding van de resultaten over het eerste kwartaal van het Nederlandse tankopslagbedrijf.

Eén van de verklaringen is volgens de analist de beter dan verwachte prestaties van chemicaliën in zowel Europa als China, wat compenseerde voor de ongunstige marktomstandigheden in Europe en Afrika aan onder meer de oliekant.

Hoewel Vopak zijn voor 2018 voorzichtige outlook handhaafde, kan de gunstige start van het jaar volgens Mulder reden zijn om zijn ramingen voor het volledige boekjaar te verhogen. Momenteel rekenen analisten voor het hele boekjaar op een bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige posten, van 744 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van 190 miljoen euro een bedrijfsresultaat suggereert van 760 miljoen euro voor heel 2018.

ING handhaafde het advies op Houden en hanteert daarbij een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel Vopak noteerde woensdagochtend op een groen Damrak 3,6 procent hoger op 40,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.