Nederland - 21 september 2018 - Aandelen

Plannen Uber met Deliveroo juist koopkans voor Takeaway

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een overname van Deliveroo door Uber zal geen grote impact hebben op Takeaway. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

Volgens Bloomberg werkt Uber aan deze overname, die in de ogen van Hesselink “een mooie exit” is voor Deliveroo, dat kampt met veel tegenslagen. ING denkt dat Uber beter in staat zal zijn om winst te maken.

Indien de overname doorgaat, dan verdwijnt er een marktspeler, wat normaliter gunstig is. “Maar het verandert de concurrentiedynamiek niet echt”, meent Hesselink.

In het logistieke deel van de markt voor maaltijdbezorging blijft de concurrentie hoog, maar Takeaway heeft altijd gezegd dat hier ook niet veel te verdienen valt, aldus ING. Daarom is dit ook niet erg belangrijk voor de waardering van Takeaway.

Daarbij slaagden Deliveroo, Uber en Foodora, dat in Nederland reeds de handdoek in de hoek heeft gegooid, er volgens Hesselink de afgelopen jaren niet in om het succes van Takeaway echt aan te tasten.

“We menen [daarom] dat elke zwakte rondom Takeaway als gevolg van dit nieuws een koopkans is”, zo stelde de analist, die een koopadvies heeft met een koersdoel van 69,00 euro.

Het aandeel Takeaway daalde vrijdag 0,5 procent naar 62,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.