België - 9 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Orange Belgium strikt 15.800 nieuwe televisieklanten

Orange Belgium (ticker: OBEL) publiceerde vanmorgen resultaten die de markt best kon smaken. De koers vloog bij opening 4% hoger.

Orange Belgium realiseerde een omzet van 321.9 miljoen EUR in het vierde kwartaal. Goed voor een totale omzet van 1.2 miljard EUR voor het volledige jaar 2016.

De omzet uit het laatste kwartaal en de jaaromzet dikten met respectievelijk 2.1% en 0.7% aan ten opzichte van vorig jaar (5.7% en 3.4% excl. EU roaming-impact), gedreven door de solide groei in de omzet van mobiele diensten (deze bereikte het hoogste niveau sinds 2013), maar ook dankzij een terugkeer naar omzet uit de bundel Orange Internet + TV die sinds het vierde kwartaal in trek is bij consumenten.

In totaal wist Orange Belgium gedurende het vierde kwartaal 15.800 nieuwe Orange Internet + TV klanten binnen te halen. Dat zijn er twee maal zoveel als in het derde kwartaal van 2016.

De Belgische firma haalde met gemak de eigen vooropgestelde financiële doelstellingen (die reeds verhoogd werden in oktober 2016). De aangepaste EBITDA van het vierde kwartaal en het volledige jaar 2016 bedroegen 78.5 miljoen EUR en 315.7 miljoen EUR. Een stijging van 63.9% en 14.4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto financiële schuld bedroeg 338 miljoen EUR op het einde van het boekjaar, goed voor een netto financiële schuld/EBITDA ratio van 1.1x.

Voor 2017 verwacht Orange Belgium een EBITDA te rapporteren tussen 290 en 310 miljoen EUR. Men rekent dus op stabiele cijfers ondanks een verwachte negatieve impact van lagere EU-roaming tarieven van -31.9 miljoen EUR.

Netto stabiliseerde de winst op 76.6 miljoen EUR of 1.28 EUR per aandeel.

Opvallend: De telecomgroep gunt de aandeelhouders een dividend van bruto 0.50 EUR. Dat is de eerste uitkering sinds 2013. Toen moest Orange Belgium het dividend schrappen om het hoofd te bieden aan de schuldenlast, terwijl de cashflow onder druk stond door de prijzenslag op de telecommarkt.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.