België - 13 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

4 overnamekandidaten van de Brusselse beurs

Zetes (ticker:ZTS) en Resilux (ticker: RES) verdwijnen binnenkort van de Brusselse beurs. Aandeelhouders van deze bedrijven strijken een mooie overnamepremie op. Nu is de vraag: Welke andere bedrijven maken kans om overgenomen te worden?

1. Orange Belgium (ticker: OBEL)

Er waren in 2006 al plannen om het vroegere Mobistar te laten opnemen binnen het voormalige France Telecom (momenteel: Orange). De overname werd toen afgeblokt door onafhankelijke bestuurders, maar een samensmelting zou nog steeds een logische keuze zijn. Schaalgrootte is nog steeds zeer belangrijk voor telecombedrijven en Orange heeft nog steeds 53% van Orange Belgium in handen.

2. RealDolmen (ticker: REA)

Binnen de beleggerswereld doet al een tijdje het gerucht de ronde dat Realdolmen van de beurs zou kunnen gehaald worden. De grootste aandeelhouder – de familie Colruyt – zou schijnbaar bereid zijn om zijn belang van 16% in het bedrijf te verkopen. Binnen de sector van de IT-dienstengroep heeft nog geen enkel bedrijf een marktaandeel van meer dan 5%. Toekomstige consolidatie is dus zeker een mogelijkheid.

3. Telenet (ticker: TNET)

Al jaren spreken beleggers over de mogelijkheid dat Telenet van de beurs gehaald zal worden door het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global. Liberty global heeft momenteel 57% van Telenet in handen, maar lijkt niet gehaast om spoedig een bod uit te brengen.

4. Tessenderlo (ticker: TESB)

Bijna niemand twijfelt er nog aan dat Luc Tack vroeg of laat opnieuw iets zal proberen met Tessenderlo. In 2016 probeerde hij al een fusie met Picanol te bekomen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Echter, hij blijft aandelen bijkopen terwijl hij al 30% van Tessenderlo in handen heeft. Dit wijst erop dat hij zijn overnameplannen nog niet heeft opgeborgen.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.