Nederland - 23 september 2022 - Beursbrink

Bank of America: ‘Cash is king’

door STIJN

Beleggers en investeerders vluchten steeds meer naar cash en kiezen er voor hun risicovolle assets van de hand te doen. Volgens de Bank of America is het pessimisme bijna zo groot als tijdens de financiële crisis in 2008. Ze raden beleggers daarom aan om aan de zijlijn te blijven staan, hun cashpositie te vergroten en te wachten tot de storm is gaan liggen.

Bank of America merkt op de beleggers en investeerders zeer pessimistisch zijn op de aandelenmarkten. Ze constateren namelijk dat het pessimisme het hoogste niveau heeft bereikt sinds de financiële crisis in 2008. De strategen van BofA zien dat cash, grondstoffen en volatiliteit het beter blijven doen dan obligaties en aandelen, waarbij de bull- en bear-indicator van Bank of America naar het maximale niveau van bearishness is gestegen.

De angst voor de hoge inflatie en de stijgende rentes weegt zwaar op de aandelenmarkten. De Amerikaanse centrale bank heeft woensdag de rente voor de vijfde keer verhoogd met 75 basispunten. Men vreest dat de centrale bank de economie in een recessie zal storten.

Indexen

De S&P 500 is op koers om zijn vijfde negatieve week van de afgelopen zes weken af te sluiten, daarmee zijn de ‘winsten’ van de zomer zo goed als weggevaagd. Strateeg Michael Hartnett verwacht dat de index nog verder zal zakken de komende weken. Zijn koersdoel voor de S&P 500 dit jaar is 3.300 punten, een daling van 7 procent t.o.v. het huidige niveau.

In Europa boekten aandelenfondsen voor de 32ste week op rij een uitstroom, volgens de nota van BofA. Volgens hen zal het sentiment enkel verbeteren mocht blijken dat de inflatie aan het afkoelen is zodat de centrale banken hun agressief rentebeleid kunnen pauzeren.

Bronnen: Sagarika Jaisinghani – Yahoo Finance

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.