Nederland - 1 december 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Optimisme beursexperts is terug

(ABM FN-Dow Jones) Aan het einde van 2017 is het optimisme onder de beursexperts teruggekeerd. Dit concludeerde analist Corne van Zeijl van Actiam.

Uit de maandelijkse enquete die Actiam onder beursexperts houdt, bleek dat “maar liefst de helft van de ondervraagden” denkt dat de beurs in december zal stijgen. “Men gaat vooral van een eindejaarsrally uit”, aldus Van Zeijl. Slechts 15 procent van de experts is somber gestemd voor december, de overige 35 procent is neutraal.

De experts waren het hele jaar door erg terughoudend. “De afgelopen maand lieten ze die terughoudendheid voorzichtig een klein beetje varen. En prompt ging de AEX met 1,8 procent naar beneden”, constateerde Van Zeijl.

Top & Flop

Komende maand moeten beleggers vooral het aandeel Ahold Delhaize in portefeuille hebben, menen de experts. Ook ASML, Altice en indexzwaargewicht Shell zijn geliefd onder de experts. Volgens Van Zeijl vinden de kenners dat Altice, althans voor even, voldoende gedaald is. ASML stond in november nog bij de floppers, en de koers daalde inderdaad.

Gemalto, afgelopen maand nog een topper volgens de experts, daalde echter ook in november. Voor december rekenen de experts op een verdere daling van het aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.