Nederland - 31 oktober 2019 - Beursbrink

Shell haalt 15 procent minder winst tijdens derde kwartaal

door STIJN

De rapporten voor het derde kwartaal worden massaal vrijgegeven door tal van bedrijven. Ook Royal Dutch Shell publiceerde gisteren zijn rapport voor het derde kwartaal, helaas wisten ze niet uit te pakken met goede resultaten. Tijdens het derde kwartaal boekte de oliemaatschappij 15 procent minder winst door de lage olieprijzen.

Voor het derde kwartaal van dit jaar heeft Royal Dutch Shell minder winst geboekt. De winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten toewijsbaar aan aandeelhouders, kwam tijdens de afgelopen drie maanden uit op 4.767 miljard dollar. Dat is een daling van 15 procent ten opzichte van de winst tijdens het derde kwartaal in 2018, toen nog 5.624 miljard dollar.

Een heuse teleurstelling vermits analisten net meer winst hadden verwacht, namelijk 6.468 miljard dollar. Toch is CEO Ben van Beurden tevreden met de resultaten, hij benadrukt dat Royal Dutch Shell sterk heeft gepresteerd ondanks de problemen met de wereldeconomie en de oliemarkt.

This quarter we continued to deliver strong cash flow and earnings, despite sustained lower oil and gas prices, and chemicals margins.

Teleurstelling

Het aandeel noteert op het moment van schrijven bijna 3 procent in de min, beleggers zijn duidelijk geschrokken van het kwartaalrapport hoewel ze dit misschien hadden moeten zien aankomen gezien de ontwikkelingen op de oliemarkt. De olieprijzen zitten al maandenlang in een neerwaarts kanaal en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal verbeteren.

Eind september had Shell al een winstwaarschuwing de wereld ingestuurd. Daarenboven waarschuwde Credit Suisse ook al voor de zwakkere macro-economische omstandigheden die een negatieve invloed hebben op de bedrijfsresultaten van olie- en energiebedrijven.

Bronnen: CNBC

Foto: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.