Nederland - 6 december 2018 - Beursbrink

Ook Marlboro wil het fijne weten van marihuana

door STIJN

Marihuana wordt steeds vaker omarmt door consumenten en bedrijven. Ook Altria, het moederbedrijf van Philip Morris USA en de producent van Marlboro sigaretten heeft laten weten dat ze geïnteresseerd zijn om de marihuana industrie te betreden door middel van een overname.

Altria, het moederbedrijf van Philip Morris USA en de producent van Marlboro sigaretten, is maar al te goed op de hoogte van de opportuniteiten binnen de marihuana industrie. Net zoals veel tabaksproducenten, merken zij ook dat er steeds minder tabak wordt gerookt.

Om dat tekort te compenseren, zijn ze op zoek naar manieren om hun aanbod te diversifiëren en hun marktaandeel opnieuw een boost te geven. Vandaar de strategisch zet om voet in de marihuana industrie te zetten door middel van een volledige of gedeeltelijke overname.

Altria zou zijn zinnen hebben gezet op het Canadase marihuanabedrijf Cronos Group. Dat nieuws werd zelf bevestigd door Cronos maandag, ze voegde er aan toe dat er reeds gesprekken zijn gestart maar dat ze geen garantie kunnen geven over het resultaat van deze onderhandelingen.

Tabaksproducenten

Er is dit jaar al veel gesproken over wanneer tabaksproducenten nu eindelijk de stap zouden zetten richting cannabis. Maar tot nu toe zijn het voornamelijk grote alcoholproducenten die voet hebben gezet in deze markt. De enige tabaksproducent die actie heeft ondernomen is Imperail Brands.

Toch blijkt uit het nieuws dat Altria mogelijk geïnteresseerd is in de Canadese cannabismarkt, dat sigarettenfabrikanten recreatieve marihuana als een manier beschouwen om de winst te vergroten en mogelijk zelfs een gestage daling van rokers te compenseren.

Er zijn blijkbaar een aantal soortgelijke deals in de maak. In de afgelopen week zijn er verschillende rapporten verschenen die suggereren dat Altria ook in gesprek is met andere cannabisbedrijven, waaronder Aphria en Tilray. Andere sigarettenfabrikanten gaan uiteraard niet stil blijven zitten willen ze de concurrentie aangaan met elkaar. Dit zou wel eens iets groots teweeg kunnen brengen.

Bronnen: Fresh Toast

Foto: Hans – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel