Nederland - 22 juni 2021 - Beursbrink

‘Olieprijzen kunnen naar 100 dollar stijgen tegen 2022’

door STIJN

De verwachtingen voor olie zijn hoog. De Bank of America is er van overtuigd dat dankzij het herstel van de wereldeconomie, de olieprijzen naar 100 dollar per vat zullen stijgen in 2022. De prijsstijging zou ondersteund worden doordat de vraag het aanbod zou overtreffen.

Er is bijna geen twijfel onder analisten en marktkenners. De olieprijzen noteren aardig hoog maar kunnen de komende maanden nog verder stijgen. De wereld krijgt COVID-19 steeds meer onder controle dankzij de massale en wereldwijde vaccinatiecampagnes. Er zijn sterke signalen dat de wereldeconomie zal blijven herstellen en dat is goed voor de oliemarkt.

Analisten van Bank of America hebben er vertrouwen in en verwachten dat de vraag naar olie het aanbod zal voorbijsteken. Ze hebben hun koersdoelen voor dit jaar en volgend jaar verhoogd. Dit jaar zou een vat Brent crude gemiddeld aan 68 dollar noteren in plaats van 63 dollar per vat.

We believe that the global oil demand recovery will outpace supply growth over the next 18 months, further draining inventories and setting the stage for higher oil prices.

100 dollar per vat

BofA Global Research verwacht dat het olieaanbod de komende 18 maanden niet toereikend zal zijn om de vraag te vervullen. Ze verwachten dat er een tekort zal blijven op de oliemarkt van gemiddeld 900.000 olievaten per dag. Een ideale situatie voor de prijzen om te stijgen.

David Tawil, voorzitter bij Maglan Capital, zei vorige week dat de ‘indrukwekkende vraag’ en stijgende inflatie voor een nieuwe oliecrisis kunnen zorgen de komende drie jaar. Met als gevolg dat de olie- en gasprijzen ontzettend hard kunnen stijgen. Hoewel men geen supercyclus verwacht op de oliemarkt, is de consensus toch dat de olieprijzen naar 100 dollar per vat zullen gaan.

Bronnen: Oilprice.com

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.