VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 25 december 2020 - Beursbrink

Olieprijzen in de lift door ‘bullish’ EIA Inventory rapport

door STIJN

Olieprijzen hebben een duwtje in de rug gekregen nadat de Energy Information Administration rapporteerde dat er 600.000 olievaten werden opgenomen in de week van 18 december. Met andere woorden, er zijn geen olievaten bijgekomen in de voorraad. Dat zou kunnen betekenen dat de vraag naar olie aan het toenemen is en dat doet de olieprijzen stijgen.

Een afname van 600.000 vaten uit de voorraden in de week van 18 december, dat rapporteerde de Energy Information Administration deze week. Concreet wil dit zeggen dat er meer olievaten werden afgenomen dan er olievaten werden opgeslagen, een positief signaal dus.

De olieprijzen zitten nu al sinds begin november stevig in de lift dankzij het positieve nieuws omtrent de COVID-vaccins en de hoop op een sterk en snel herstel van de wereldeconomie. Echter kreeg de oliemarkt een nieuwe klap door het nieuws over een COVID-variant in het Verenigd Koninkrijk. Stephen Brennock, analist bij PVM Oil Associates, zei hier het volgende over:

Oil prices are wilting amid fears that the new strain will derail the fuel demand recovery. If anything, it reaffirms that the path toward demand normalization is anything but smooth.

Hobbelig maar zeker

Beleggers en investeerders vreesden opnieuw het ergste maar volgens Pfizer en Moderna werken hun vaccins evengoed tegen COVID-varianten. Het benadrukt echter dat de ‘road to recovery’ een hobbelige rit zal blijven met de onvermijdelijke twijfels en onzekerheden.

Toch is een herstel van de wereldeconomie uiteindelijk hetgeen waar marktkenners niet aan twijfelen, hetzij in 2021 of in 2022. Naarmate meer vaccins op de markt komen en meer mensen gevaccineerd worden, hoe minder streng de lockdowns zullen zijn en hoe sneller het normale leven wederkeert. En dat is hetgeen waar investeerders op de oliemarkt rekening mee houden.

Bronnen: Oilprice.com

Foto: SatyaPrem – Pixabay

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.