Nederland - 27 oktober 2020 - Beursbrink

Oliebedrijf BP draait opnieuw winst door toenemende vraag

door STIJN

Bijzonder positief nieuws en een optimistisch signaal voor de oliesector. Het Britse olieconcern BP heeft een sterk kwartaal achter de rug en draaide zelfs opnieuw winst dankzij de toegenomen vraag naar olie. Het kwartaalrapport overtrof de verwachtingen van analisten en marktkenners. Men verwacht nu ook betere resultaten voor het vierde kwartaal.

Licht aan het einde van de tunnel voor de oliesector? Energiegigant BP rapporteerde beter dan verwachte bedrijfsresultaten tijdens het derde kwartaal mét nettowinst als kers op de taart. De positieve cijfers van BP worden omarmd door beleggers en investeerders.

Het verschil tussen de bedrijfsresultaten van Q2 en Q3 zijn gigantisch. Tijdens het tweede kwartaal was er nog een verlies van 6,7 miljard dollar. Tijdens het derde kwartaal wist olieconcern BP een nettowinst van 100 miljoen dollar te draaien. Er is echter nog een lange weg te gaan want tijdens het derde kwartaal exact een jaar geleden, was er een nettowinst van 2,3 miljard dollar.

Analisten van Refinitiv hadden een nettoverlies van 347 miljoen dollar voorspeld. De beter dan verwachte prestatie en een dividend van 5,25 cent per aandeel houden beleggers aan boord. Sterker nog, het trekt nieuwe beleggers en investeerders aan. Het aandeel van BP maakte een sprong van meer dan 2 procent na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Hernieuwbare energie

Bernard Looney, CEO van BP, benadrukte dat het bedrijf volop bezig is met een transitie naar alternatieve en groene energie. Ze zijn namelijk van plan om tegen 2050 CO2-neutraal te worden.

Having set out our new strategy in detail, our priority is execution and, despite a challenging environment, we are doing just that — performing while transforming.

BP zei dat ze van plan zijn om tegen 2030 de jaarlijkse groene investeringen te vertienvoudigen tot ongeveer 5 miljard dollar per jaar. Ze zijn ook van plan om tegen datzelfde jaar een netto capaciteit van 50 gigawatt aan hernieuwbare energie te hebben, een 20-voudige toename ten opzichte van 2019. Een noodzakelijke transformatie gezien de opkomst van hernieuwbare energie.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.