Nederland - 10 oktober 2019 - Beursbrink

Olie dipt ondanks handelsgesprekken

door STIJN

De olieprijzen gaan donderdag een stukje lager door de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. De vooruitzichten en verwachtingen zijn niet bepaald positief, men verwacht niet dat beide partijen deze week tot een oplossing zullen komen voor de situatie. Beleggers zien het dus niet snel goedkomen met de wereldeconomie en dus ook niet voor olie.

Het handelsconflict tussen de Amerikanen en China is nu al 15 dagen bezig. De wereldeconomie zal het geweten hebben gezien de tragere groei, indirect heeft dit uiteraard ook gevolgen voor de vraag naar olie. En dat is nu net de grootste factor die de olieprijzen naar beneden drukt.

De handelsgesprekken die nu plaatsvinden zijn momenteel het belangrijkste waar beleggers en investeerders naar kijken. Niet alleen voor aandelen maar ook voor goud, zilver en olie. De uitkomst van de gesprekken zal ongetwijfeld een richting bepaling op de financiële markten.

No two ways about it, U.S.-China trade talks will be front and centre on the agenda across global markets, including oil. This jitteriness just goes to show how much emphasis the market places on the outcome of these talks in terms of the global economic outlook.

Horizontaal

De Brent en WTI crude prijzen zijn sinds april dit jaar gemiddeld met 20 procent gedaald omwille van de tragere groei van de wereldeconomie. De prijzen worden ook gedrukt door de toenemende olievoorraden in de Verenigde Staten van Amerika. De Amerikanen, in tegenstelling tot de OPEC-landen, lijken zich niets aan te trekken van het onevenwicht op de oliemarkt.

Op dit moment bewegen de olieprijzen horizontaal, er is niet bepaald één richting maar dat zou snel kunnen veranderen afhankelijk wat er uit de bus komt na de gesprekken tussen de USA en China. Beleggers en investeerders volgen de situatie in ieder geval zeer zorgvuldig op.

Bronnen: Reuters

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.