VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 6 november 2019 - Beursbrink

Ogen gericht op probleemprojecten BAM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse bouwconcern BAM zal aanstaande donderdag een update publiceren waarbij de ogen van beleggers vooral gericht zullen zijn op de probleemprojecten van de bouwer.

Positief is dat BAM samen met partner Volker Wessels recent de tweede deurkas van de nieuwe zeesluis IJmuiden met succes liet afzinken. Een belangrijke mijlpaal, aldus KBC Securities.

Echter dit is niet het enige project dat tegenwind ondervindt. Afgelopen zomer gaf BAM een winstalarm af vanwege hoger dan verwachte kosten, vooral in Duitsland. Samen met een project van BAM International gaat het om een post van 90 miljoen euro.

“Deze kosten zijn deels verhaalbaar, maar de waardering van vorderingen is momenteel niet voorzien in 2019”, legde BAM uit. De bouwer verwacht dat de gesprekken over compensaties lang zullen gaan duren en onder de nieuwe boekhoudregels betekent dit dat BAM de compensaties pas mag boeken als ze min of meer zeker zijn.

BAM Groep verlaagde daarom al de vooruitzichten voor 2019.

De bouwer mikt inmiddels op een marge op het gecorrigeerde resultaat vóór belastingen van rond 1 procent bij een iets hogere omzet dan vorig jaar.

Eerder verwachtte het bedrijf deze marge te verbeteren tot boven het niveau van 2018 van 2,1 procent.

De afgelopen maanden zijn er echter nieuwe problemen opgedoken.

Zo dreigen er in Nederland grote projectvertragingen te ontstaan vanwege de stikstof- en PFAS-kwesties.

Die kwesties waren voor ABN AMRO al reden om het koopadvies voor BAM in te trekken.

Hoewel ING hoopt meer inzicht in al deze onderwerpen te krijgen, merkte de bank ook op dat er in de updates over het eerste en derde kwartaal steeds groter wordt en minder cijfers bevatten.

BAM opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.