Nederland - 8 juli 2020 - Beursbrink

Nog tientallen dollars en goud tikt recordkoers aan

door STIJN

Bizarre tijden op Wall Street. Aandelen gaan flink hoger omdat beleggers optimistisch zijn over een potentiële economische rebound maar investeerders zijn evenzeer nerveus en kopen massaal goud omdat ze ook bang zijn voor een terugval. Daarmee zit goud ook in een sterke opwaartse trend, het is zelfs zo dat goud bijna aan een recordkoers noteert, nog amper tientallen dollars te gaan en het record van 2011 is verbroken.

1.911 dollar, de absolute recordkoers voor het edelmetaal. Op 6 september 2011 tikte de goudprijs dit bedrag aan ten midden van een crisis. Momenteel noteert goud aan 1.815 dollar, dat scheelt nog geen 100 dollar en het gele edelmetaal zit op dezelfde koers. Het zijn vreemde tijden op de markten want gezien de koersgrafiek van goud, zou je niet verwachten dat aandelen ook aan het stijgen zijn.

Goud als hedge

De coronacrisis en de angst die ze veroorzaakt zijn een bijzonder sterke stimulus voor het edelmetaal. Goud is nu al sinds 2018 aan het stijgen maar sinds COVID zit de stijging in een stroomversnelling. Het edelmetaal wordt gebruikt als hedge in moeilijke tijden op de markten. Er is dus geen betere tijd om nu je geld veilig vast te zetten in goud, dat weten ook de grote investeerders.

Men verwacht echter wel dat de wereldeconomie in 2021 zal herstellen maar mocht dit niet het geval zijn, dan is het zeker niet slecht om een portie goud in bezit te hebben. Daarenboven zullen de rentes van de Federal Reserve nog wel een tijdje laag blijven, ook dit heeft een positieve invloed op goud want cash is op deze manier niet zo aantrekklijk.

Bronnen: Livemint

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel