Nederland - 24 mei 2019 - Beursbrink

Nieuwe Canadese marihuana joint-venture in de maak

door STIJN

Moosehead, de grootste brouwerij in Canadese handen, gaat een partnerschap aan met Sproutly Canada om niet alcoholische brouwsels te maken waarin marihuana wordt verwerkt. Beide hebben ze een aandeel van 50 procent. Dit is ondertussen al zoveelste samenwerking met een marihuana bedrijf, een industrie die niet bij de pakken blijft zitten en constant blijft uitbreiden.

Nog meer bedrijfsactiviteiten rond marihuana, ook Moosehead heeft de boodschap blijkbaar begrepen en gaat samenwerken met Sproutly Canada om non-alcoholische marihuanadrankjes te produceren. Beide bedrijven zijn vastberaden om het partnerschap tot een hoog niveau te tillen gezien de grote mogelijkheden die zich voortdoen op de marihuana industrie.

Het partnerschap zal gelijk verdeeld worden over beide bedrijven waarbij een directie zal worden samengesteld die zowel Sproutly Canada en Moosehead correct vertegenwoordigen. Ze zullen zich voorlopig enkel richten tot de Canadese markt en hopen eind dit jaar nog hun eerste producten in de winkelrekken te krijgen. Eerder heeft geen zin omdat ‘edibles’ op dit moment nog niet legaal zijn.

Ze zijn ook overeengekomen om eventueel uit te breiden naar Europa, maar dat zal pas aan bod komen als ze al enige jaren actief zijn in Canada. Het financiële plan, en de naam van de joint-venturen, moeten nog besproken worden. Het gaat dus voorlopig over een vroegtijdige overeenkomst.

Marihuana en alcohol

Een strategische zet van Moosehead om in zee te gaan met een marihuanabedrijf want uit onderzoek blijkt dat recreatieve marihuana daadwerkelijk een invloed heeft op de verkoop van alcoholische dranken. Verschillende alcoholproducenten, waaronder Molson Coors, hebben ook al gemeld dat ze minder verkopen sinds de legalisering van marihuana in Canada eind vorig jaar.

Although the ultimate impact is currently unknown, the emergence of legal cannabis in certain U.S. states and Canada may result in a shift of discretionary income away from our products or a change in consumer preferences away from beer.

Meer details en informatie over het partnerschap tussen Moosehead en Sproutly zal wellicht de komende weken volgen. Eén ding is zeker, de ‘shift’ naar producten waarin marihuana is verwerkt, is aan het groeien en steeds meer traditionele bedrijven verkennen de mogelijkheden van marihuana.

Bronnen: MJ Biz Daily

Foto: MabelAmber – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.