Crypto Cashflow - 22 januari 2023 - crypto
door SVEN VAN GASSE

National Australia Bank gaat stablecoin uitgeven

National Australia Bank (NAB) is van plan om een nieuwe stablecoin uit te geven op het Ethereum netwerk. De stablecoin zal gekoppeld worden aan de Australische dollar. Hiermee is NAB de tweede Australische “Big 4” bank die een stablecoin lanceert.

De stablecoin, AUDN gedoopt, zou tegen midden 2023 gelanceerd worden. Deze moet grensoverschrijdende transacties en de handel in koolstofkredieten vergemakkelijken. De invoering van AUDN voor realtime, grensoverschrijdende transacties zou voor klanten een manier kunnen worden om het tragere en duurdere SWIFT-betalingsnetwerk te omzeilen.

Howard Silby, Chief Innovation Officer, is grote fan van stablecoins en de daar bijhorende blockchain. Hij is ervan overtuigd dat de blockchain een sleutelrol zal spelen in de volgende evolutie in de financiële wereld.

Silby stelt:

Blockchain heeft het potentieel om transparante en  inclusieve financiële oplossingen te leveren.

Banken zien voordelen van blockchain in

De aankondiging van NAB komt 9 maanden nadat Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) zijn eigen stablecoin lanceerde. In maart lanceerde de bank meer dan 30 miljoen tokens van zijn stablecoin met ticker A$DC. Deze wordt eveneens gebruikt voor internationale transacties en koolstofkredieten.

Voorafgaand aan deze stablecoins probeerden ANZ en NAB reeds samen te werken met de 2 andere Big 4 banken, Commonwealth Bank of Australia en Westpac. Ze wilden de banken aansporen om samen te werken om een nationale stablecoin te lanceren die wordt gekoppeld aan de Australische dollar. Deze poging draaide echter op niets uit door concurrentieproblemen en omdat de banken zich in verschillende stadia van invoering en strategie bevonden.

Jonathan Miller, managing director van Kraken Australië, stelde dat banken de technische voordelen die blockchain biedt ten opzichte van traditionele systemen beginnen te erkennen. De adoptie van cryptotechnologie door grote banken kan meer efficiënte creëren en is een expliciete erkenning van het concurrentievoordeel dat blockchain heeft.

Bron: Cointelegraph
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.