VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 11 december 2020 - Beursbrink

Brent crude noteert opnieuw boven de 50 dollar per vat

door STIJN

Het is sinds 23 februari geleden dat een vat Brent crude boven de 50 dollar per vat noteerde. Op donderdag 10 december ging de internationale benchmark voor olie eindelijk nog eens boven dit prijsniveau. De vaccinhoop is zeer ondersteunend geweest voor de oliemarkt. Nu het Amerikaanse FDA goedkeuring heeft gegeven voor het Pfizer-vaccin, en de Amerikanen kunnen beginnen met vaccineren, zullen de olieprijzen nog meer ondersteund worden.

Het gaat goed op de oliemarkt. Het vaccinnieuws heeft sinds begin november de olieprijzen flink hoger geduwd. En nu de Amerikaanse FDA groen licht heeft gegeven voor het gebruik van de Pfizer-vaccins in de Verenigde Staten, ligt de weg open naar nog hogere olieprijzen de komende weken.

Sterke stijging

De situatie op de oliemarkt is nog niet zo lang geleden heel anders geweest. In april daalde de prijs per vat zelfs naar 20 dollar. De pandemie en de lockdowns deden de vraag naar olie dalen naar extreem lage niveaus. Maar door het economische herstel in China en de hoop op werkende coronavaccins, wisten de olieprijzen opnieuw recht te krabbelen.

Het is toch opvallend dat de olieprijzen stijgen, vooral gezien gisteren werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse voorraden aan het stijgen zijn terwijl men een daling had verwacht. Het negatieve effect van deze voorraden werd overtroffen door het positieve nieuws dat de FDA groen licht geeft voor de uitrol van het Pfizer-vaccin in de Verenigde Staten van Amerika.

Bronnen: NU.nl

Foto: PxHere

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.