Nederland - 9 juli 2022 - Technologie
door SVEN VAN GASSE

Na de augmented reality headsets heb je nu ook lenzen

Augmented realty (AR) brillen zijn nog een vrij nieuw gegeven. Nu werken bedrijven echter reeds aan iets nieuw, namelijk slimme augmented reality lenzen. Drew Perkins, CEO van Mojo Vision, gaat het eerste prototype van zijn bedrijf uittesten.

Mojo Vision werkt reeds sinds 2015 aan een slimme contactlens. Het nieuwe prototype bevat een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur, vooral voor iets dat achter je ooglid moet blijven. De lens heeft een handsfree gebruikersinterface die kan worden aangestuurd door de bewegingen van je oog.

De lenzen van Mojo Vision lijken zeer next-level. AR-headsets zijn nog steeds vrij basic. Toch lijkt Mojo er reeds in geslaagd om met een ander product te komen dat AR-headsets overbodig zouden kunnen maken.

Naast de CEO zullen nog andere proefpersonen de lens uittesten. Mojo Vision zal de lens door een reeks andere mensen laten testen. Deze zullen dan feedback geven die zal worden verwerkt in een betere versie en zal worden ingediend bij de Food and Drug Administration (FDA) voor goedkeuring op de markt.

AR lenzen hebben verschillende toepassingen

In tussentijd werkt het bedrijf samen met app-ontwikkelaars om nieuwe en betere functies voor het apparaat uit te bouwen voor wanneer de lens wordt gelanceerd.

Volgens CEO Perkins heeft de AR-lens een hele hoop mogelijkheden die het leven van mensen met een visuele beperking zal veranderen.

Ook ziet Perkins toepassingen in de sportwereld. Zo zouden atleten met behulp van de lens slimmer kunnen trainen. De atleten zullen zich ook beter kunnen concentreren en meer data ter beschikking hebben, wat tot betere prestaties kan leiden.

De AR-lens is volgens Perking een hulpmiddel dat mensen een onzichtbare digitale assistent geeft. Mensen kunnen hierdoor doorheen de dag gefocust blijven zonder de toegang te verliezen tot informatie die ze nodig hebben. Dragers van de lens zullen zich hierdoor zelfverzekerd voelen in elke situatie.

Bron: New Atlas
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.